Blir ikke mer industrifinansiert jakt jakt på Stein Lier Hansen. Foto: Lise Åserud / NTB

Selfietoppen: Underbuksa til Ivar Aasen, kjønnsdiskriminerende snørydding og Erna Solberg med mobil

Publisert: 9. februar 2024 kl 09.48
Oppdatert: 15. februar 2024 kl 10.27

«No er Ivar Aasen si underbukse på nett», skriver NRK.  Statskanalen er bredere enn som så i sin kulturdekning. De opplyser om at dikteren også etterlot seg «frekke notat, nattkjole og skosole».

Nettavisen psykologisk.no skriver at «de gamle grekerne ikke ble rammet av demens». Så ble de heller ikke så gamle heller.

«Kan snørydding være kjønnsdiskriminerende?» er tittelen på artikkel på Agenda. Om det bare måkes der kvinner går, er det vel det. Men kvinnene går jo over alt for tiden.

Et sikkert tegn på at «woke-bølgen» går mot slutten er ifølge en artikkel på Vagant at Victoria Secrets undertøysmodeller er tilbake på catwalken.

Selfietoppen denne uka:

1. Erna Solberg

- Multifunksjonell dame med mobil

Da kunnskapskapsministeren snakket i Stortinget om farene ved mobilbruk i skolen, holdt Erna Solberg på med mobilen sin. TV2 ville vite om hun fulgte med.

«Jeg er dame. Jeg klarer to ting på en gang», kunne hun opplyse,

2. Stein Lier Hansen

- Relasjonsbygger med gevær

Norsk Industri har i perioden 2015 til 2023 brukt 2,3 millioner på leie av ei hytte, jaktterreng og sjøfly inn til hytta for at den jaktglade direktøren Steil Lier Hanssen skal kunne invitere forbindelser med seg jakt og hyttetur. Lier Hansen sier det er  helt innenfor». Det mener ikke styret. Stein Lier Hansen ender opp i Bellona.

3. Sindre Finnes

– Med ulovlig ring på fingeren

Sindre Finnes har løpt rundt og kalt seg «siviløkonom». Men han leverte aldri den avsluttede oppgaven og har derfor ikke godkjent vitnemål. Siviløkonom er en beskyttet tittel som bare den som har avlagt eksamen kan bruke. Siviløkonomer kan få kjøpt seg en fin ring for et par tusen kroner. Finnes kjøpte seg ring som han av og til har brukt – helt ulovlig.

4. Geir Pollestad

– Ivrer for norske høner

Landbruksministeren har innkalt Nortura og Tine til et møte for å be dem skjerpe seg. De må sørge for at det er nok egg, norske poteter og melk fra Norge. Tidligere Venstreleder, Lars Sponheim, lanserte parolen «hver man sin høne». Det er et stykke igjen dit.

5. Aksel Hennie

– Endelig som Jesus

Aksel Hennie ser fram til å spille Jesus når Jesus Christ Superstar settes opp på Folketeatret til høsten.

– Jeg er kriten, sier han til Dagbladet. Så dette skal gå bra.

6. Trond Giske

– Med bevis på at han ikke fusker

Mediene har gått glipp av en god sak. Trond Giske har latt VG få lese masteroppgaven til Trond Giske. De fant ikke en enste avskrift.

– Som ventet. Jeg visste det, sier Giske.

7. Anita Krohn Traaseth

– Med mektig dress god nok for de svina.

Anita Krohn Traaseths «powersuit» er blitt så populær at den skal vises på moteuken i Paris. Både kronprinsessen og fotballpresidenten har prøvd den og da er den selvsagt god nok for alle de svina hun skriver om i en av sine bøker.

8. Sophie Elise Isachsen

– Gir faen og får det morsommere.

I forbindelse med at superinfluenser Sophie Elise ble avbildet sammen med en venninne med noe hvitt pulver, uttalte hun at «livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen».  De første eksemplene på det har ennå ikke dukket opp i det nye året. Men hun viser fram magen som til forveksling er like den andre kvinner har og sier hun tror Norge ser litt annerledes ut fordi hun finnes.