Kilden teater og konserthus.
Foto

Olav Breen

Kilden åpner arkivene

Ser nye muligheter

Publisert: 18. mars 2020 kl 09.00
Oppdatert: 7. august 2020 kl 13.05

Kilden teater og konserthus holder for tiden stengt på grunn av koronaviruset. For å kunne fortsette å gi publikum gode kulturopplevelser har de nå kostnadsfritt åpnet sine digitale arkiver. 

 Dugnaden mot koronaviruset har foreløpig stengt dørene i Kilden teater og konserthus, men våre digitale saler er nå døgnåpne. Vi tar vare på opplevelser i konsert- og teatersaler, slik at publikum kan få store opplevelser også foran skjermen hjemme, forteller Kjetil Nordhus, kommunikasjonsmedarbeider og tekstforfatter ved Kilden.

Foto
Kjetil Nordhus ved Kilden teater og konserthus. Foto: Kilden.

Et omfattende utvalg kulturopplevelser presenteres: Mer enn 80 opptak fra konserter med Kristiansand symfoniorkester og ulike typer forestillinger for publikum i alle aldre er nå tilgjengelig for publikum, forteller han, og håper at tilbudet kan bli et fint tilskudd i hjemmetiden de kommende ukene.

Kreative

Nordhus forteller at Kilden var tidlig ute med å stenge dørene da koronavirus-utbruddet feiet over oss.

– Vi måtte ta dette seriøst. Forrige torsdag stengte vi, og foreløpig er alt utsatt til over påske, sier han.

Foto
Konsertsalen i Kilden teater og kulturhus. Foto: Kjartan Bjelland.

Til tross for skuffelsen fokuserte de ansatte på det positive, og ønsket å fortsette å jobbe kreativt. Derfor startet de raskt arbeidet med å tilgjengeliggjøre opptakene digitalt. I tillegg til arkivet, der publikum kan søke selv, kommer Kilden med daglige anbefalinger om konserter og forestillinger.

– Vi prøver å favne så bredt som mulig, med alt fra Kristiansand symfoniorkester, via Arve Tellefsen og til forestillinger for de minste, forklarer Nordhus.

Opptakene med Kristiansand symfoniorkester er også tilgjengelige i en egen spesialapp, KSO, legger han til.

– Alt dette var tidligere bak betalingsmur, men nå er det tilgjengelig for alle, sier han.

Stor trafikk gir nye muligheter

Raskt merket Nordhus og kollegaene at nett-trafikken skjøt fart. Og den kom fra de mest uventede steder.

– Vi merket en drastisk endring av trafikken. Den doblet seg med en gang. Det har vært svært høye seertall siden torsdag. Jeg har fulgt med på trafikken, og i dag har den vært dominert av folk fra Tønsberg, sier han overrasket.

Foto
Foto: Kilden

Nordhus har registrert den eksplosjonsartede utviklingen i online-konserter i forbindelse med koronaviruset. Selv om han håper at Kilden blir godt besøkt igjen etter at vi har fått kontroll over viruset, ser han også muligheter for videreutvikling av onlinetilbudet.

– Denne utviklingen kan bidra til at vi bruker kultur på en annen måte i fremtiden. Her ligger det nye muligheter. Det er mange kreative løsninger der ute, som vi kan lære av og videreutvikle. Først og fremst forteller dette mye om hvor viktig kultur er for folk. Vi trenger dette, sier Nordhus.