Statssekretær i Kulturdepartementet, Knut Aastad Bråten, trekker seg fra sin stilling. – Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss, skriver han på Facebook.
Foto
Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet / NTB scanpix
Abid Rajas statssekretær trekker seg

– Den politiske ukulturen lukter vondt

Publisert: 7. mai 2020 kl 13.21
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

– Den politiske ukulturen lukter vondt, er med på å svekke demokratiet vårt, og er slik med på å bryte ned tillitsforholdet mellom oss, skriver Knut Aastad Bråten i et innlegg på Facebook torsdag ettermiddag.

I innlegget melder Bråten (V) at han trekker seg som statssekretær i Kulturdepartementet.

Bråten har foreløpig ikke besvart NTBs henvendelser.

Bråten ble ansatt som statssekretær i departementet 24. januar i år, samme dag som Abid Raja ble utnevnt til ny kulturminister. Han kom fra stillingen som redaktør i tidsskriftet Syn og Segn.

Foto
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Ørn E. Borgen / NTB scanpix

I Facebook-innlegget skriver Bråten:

– Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle takke ja til utfordringen om å bli statssekretær, like lite som jeg var i tvil om å si nei takk nå, av hensyn til egen integritet.

Kommunikasjonsavdelingen i Kulturdepartementet henviser til politisk rådgiver Emma Lind (V) i departementet. Hun har så langt heller ikke besvart NTBs henvendelser.

Regjeringen melder torsdag at konstituert statssekretær Gunhild Berge Stang er utnevnt til statssekretær for Raja.

Raja: – Raus

I en sms til VG kommentererer Raja statssekretærens avgang:

– Jeg er glad for at vi gikk muligheten til å bli kjent med Knut. Han har en stor, raus personlighet, godt humør og høy faglig kompetanse og integritet. Jeg har takket han for innsatsen han har lagt ned for sektoren, for departementet, for partiet og for meg. Det er leit at han har valgt å trekke seg, men jeg har respekt for avgjørelsen.

Raja har også kommentert Facebook-innlegget til Bråten, hvor han takker for tiden de fikk sammen i departementet:

– Jeg takker deg, Knut, for innsatsen du har lagt ned for kulturen, for departementet, for partiet og meg. Det er leit at du velger å trekke deg, men jeg har respekt for din avgjørelse. Ønsker deg lykke til med stort og smått, skriver Raja.

Gunhild Berge Stang som er tidligere ordfører fra Fjaler i Sogn og Fjordane tar over etter Bråten som ny statssekretær, opplyser Raja.

Lind: – Utfordrende

Rajas politiske rådgiver Emma Lind sier til Medier24 at det har vært en krevende periode.

– Det eneste jeg kan si er at ingen hadde erfaringen fra før. Ingen av oss har jobbet i et departement med politisk ledelse, så utfordrende er bare forordet, sier hun.

– Vi fikk seks uker på å prøve å lande noe, og så inntraff korona. Siden da har det bare gått slag i slag, og ikke den type vakt vi så for oss.