Frps kulturpolitiske talsperson Himanshu Gulati mener kunstnerstipend er feil prioritering. Foto: Heiko Junge / NTB

Frp vil ikke ha kunstnerstipender

Publisert: 14. oktober 2020 kl 09.34
Oppdatert: 14. oktober 2020 kl 09.38

Kulturminister Abid Raja utlyste nylig 100 ferske millioner fordelt på 309 midlertidig arbeidsstipend til kriserammede kunstnere.

– Frp reagerer sterkt på at man satser på flere kunstnerstipend i en tid der landet står i krise. Det er et slag i ansiktet for kulturnæringen og mange andre som nå kjemper for tilværelsen at regjeringen velger å satse på passive økonomiske ordninger som kunstnerstipend, sier kulturpolitisk talsperson Himanshu Gulati til Frp.no.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken.

Gulati legger også til at Frp støtter stimuleringstiltakene til regjeringen, men at han helst ville sett at flere av disse midlene ble rettet mot barn og unge.

Styreleder Ruben Steinum i Norske Billedkunstnere (NBK) kaller Gulatis uttalelse for «useriøs» og «kunnskapsløs», og får støtte av styreleder Steffen Håndlykken i Unge Kunstneres Samfund (UKS).

– Det er sure toner fra Gulati når han skyver barn og unge foran seg i en kunstnerfiendtlig politikk. Hvis han fikk gjennomslag ville det ikke være kunstnere igjen til å gi stimulerende tilbud gjennom for eksempel Den kulturelle skolesekken, eller de mange kunstsentrene og kulturskolene rundt om i landet, sier Håndlykken til Dagsavisen.