Tidligere kulturminister Trond Giske (Ap) reagerer kraftig på at sittende kulturminister Abid Raja (V) ikke har gjort mer for å holde landets kulturtilbud levende i koronakrisen.

Foto

Ned Alley / NTB scanpix

Giske kritiserer Raja for å ha «abdisert» i koronakrisen

Publisert: 21. april 2020 kl 09.57
Oppdatert: 21. april 2020 kl 09.57

For et par uker siden meldte Aftenposten at stengte kulturarenaer kan spare flere millioner på å permittere ansatte, ettersom lønna i stor grad allerede er dekket av staten.

Tidligere kulturminister Trond Giske (Ap) reagerer derfor kraftig på at sittende kulturminister Abid Raja (V) ikke har gjort mer for å holde landets kulturtilbud levende, spesielt i koronakrisen.

LES OGSÅ | Stengte kulturarenaer kan spare millioner på å permittere ansatte

– Bør skaffe oss ny kulturminister

Spesielt kritiserer han kulturministeren for ikke å vurdere andre løsninger en massepermitteringer av kulturlivet.

– Krisetid burde vært kulturtid. Hvis Raja ikke klarer dette, bør vi skaffe oss en ny kulturminister, sier Giske til Klassekampen. Han mener det er «trist» at Raja har «abdisert» fremfor å vise at han satser på kultur.

Kulturfeltet med kritikk av Raja

Lignende kritikk har blitt rettet mot Raja flere ganger den siste tiden, blant annet av Giskes partikollega Anette Trettebergstuen, Nationaltheatret-direktør Marta Færevaag Helle og Creo-leder Hans Ole Rian.

Også kulturpolitisk talsperson Freddy André Øvstgård i SV støtter kritikken og sier til Klassekampen at Raja har «feilet i den første prøven».

Til avisa svarer Raja via Kulturdepartementets presseavdeling at han har full tillit til ledelsen ved landets kulturinstitusjoner som har måttet ta det vanskelige valget om å permittere flere av sine ansatte.