Frps Himanshu Gulati sier de ikke ser poenget i å tvinge helsemyndighetene inn i planlegging av gjenåpningen av kulturlivet.
Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB

Frp trekker seg fra samarbeidet med de rødgrønne om gjenåpning av kulturlivet

Publisert: 26. februar 2021 kl 09.00
Oppdatert: 26. februar 2021 kl 09.01

I januar stilte Frp seg bak SVs forslag om å tvinge regjeringen til å lage en plan for gjenåpning av kulturlivet. Kulturminister Abid Q. Raja har oppnevnt en «sommergruppe» til å jobbe med saken, imens har opposisjonspartiene jobbet med detaljene i sin egen plan, og har kommet frem til at de vil tvinge helsemyndighetene til å være med på arbeidet – noe de har sagt de ikke har tid til.

Freddy André Øvstegård i SV sier de hadde fått inntrykk av at Frp var enige med de rødgrønne også i denne saken, men da familie- og kulturkomiteen møttes for å levere sin innstilling torsdag, var det bare AP og SP som stilte seg bak forslaget. Øvstegård er skuffet over at Frp nå snur i saken.

Selv mener Frp de ikke ser noen poeng i å tvinge helsemyndighetene inn i møter:

- Saken ble diskutert internt i partiet helt frem til i dag. Vi vil at helsemyndighetene skal være involvert i gjenåpning. Men vi kom til at vi ikke ser noe poeng i å tvinge dem inn i møter, sier Frps Himanshu­ Gulati til Aftenposten.

Frp har fortsatt muligheten til å snu igjen når saken skal opp i Stortinget. Gulati­ utelukker ikke det, men han tror at dagens prioritering er rett.

 

Saken fortsetter under annonsen