SVs kulturpolitiske talsperson Freddy André Øvstegård advarer derimot mot å tro at krisen i kulturlivet blåser over med et pennestrøk.
Foto
Terje Pedersen / NTB
Fremmer hasteforslag om å gjeninnføre koronastøtte for selvstendig næringsdrivende

– Krisen i kulturlivet blåser ikke over med et pennestrøk

Publisert: 11. oktober 2021 kl 09.23
Oppdatert: 11. oktober 2021 kl 09.23

Den 1. oktober var det definitivt slutt på støtteordningen for selvstendig næringsdrivende. Da hadde regjeringen gjenåpnet landet, og alle publikumsrestriksjoner for konserter og andre offentlige arrangement ble opphevet.

SVs kulturpolitiske talsperson Freddy André Øvstegård advarer derimot mot å tro at krisen i kulturlivet blåser over med et pennestrøk.

– I kulturbransjene er planleggingshorisonten lang, og det tar tid å komme tilbake til en normalinntekt. Derfor er det mange artister og sceneteknikere som nå fortviler. Uten denne kompensasjonsordningen står de helt uten sikkerhetsnett, sier Øvstegård til Klassekampen.

Derfor vil SV i morgen fremme et forslag om hastebehandling på Stortinget om å gjeninnføre kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere til å gjelde ut året.

Både Sp og Ap har under valgkampen lovet at de skulle gjeninnføre støtten, derfor tror Øvstegård det er svært gode sjanser for å få flertall nå som de rødgrønne har flertall på Stortinget.

Hvis ikke er Øvstegård redd kultursektoren vil oppleve enda større kompetansetap.

Ifølge Nav var det i august fortsatt nærmere 7000 selvstendig næringsdrivende og frilansere som benyttet seg av kompensasjonsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende. 29 prosent av støttemottakerne jobben innen kultur- og underholdningsbransjene, vier tall fra Arbeids- og sosialdepartementet.