Kulturpolitikk

Stortingsrepresentant Freddy André Øvstegård (SV) krever at støtteordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere forlenges.

– Regjeringen gambler med tryggheten og inntekten til folk

De siste dagene har regjeringen forlenget en rekke koronastøtteordninger, men ordningen for selvstendige og frilansere stanses 1. oktober. Det liker SV dårlig.

Publisert Sist oppdatert

– Regjeringen gambler med tryggheten og inntekten til folk, sier SVs Freddy André Øvstegård til NTB.

Onsdag ble regjeringen presset av opposisjonen til å forlenge koronareglene for permitterte til 1. november, og torsdag kom nyheten om at kulturminister Abid Raja (V) forlenger kompensasjonsordningen for kultursektoren.

Ifølge VG jobber regjeringen også med en forlengelse av støtteordningene for idrett og frivillighet.

Men en lignende beskjed har uteblitt om kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere. SV vil forlenge den ut året og påpeker at også mange kulturarbeidere befinner seg i denne kategorien.

– Det er en skam å svikte de flere tusen kulturarbeiderne nå på slutten av krisen. Nå må vi verne om kulturarbeiderne og andre selvstendige som har blitt hardt rammet, og forlenge ordningen så lenge pandemien herjer, sier Øvstegård, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Ordningen varer i utgangspunktet til 30. september. Den går ut på at frilansere får dekket 60 prosent av tapt inntekt på grunn av koronautbruddet, med inntil 6G. Utbetalingene baserer seg på opplysninger om tidligere inntekter.

Powered by Labrador CMS