Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap).
Foto
Torstein Bøe / NTB

Kulturminister Anette Trettebergstuen har fått korona

Publisert: 19. januar 2022 kl 14.33
Oppdatert: 19. januar 2022 kl 14.34

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har fått påvist korona og får ikke møtt kulturlivet som demonstrerer foran Stortinget onsdag, melder Dagbladet.

I en tekstmelding til avisa skriver statsråden at hun har testet positivt selv med tre vaksinedoser i kroppen og med korrekt avstand til andre mennesker.

– Dette illustrerer at viruset fortsatt er med oss. Det er ekstremt viktig at vi som smittes, ikke smitter andre, skriver hun.

Trettebergstuen opplyser at formen hennes er sjaber, og at hun har feber og hodepine og ikke får møtt kulturlivet som onsdag demonstrerte foran Stortinget.

Kulturlivet demonstrerer mot det de mener er uforholdsmessige og urimelige koronatiltak. Teaterselskapet Scenekvelder, som er initiativtaker, mener blant annet at det ikke er godt nok grunnlag for regelen om antallsbegrensninger på 200 personer på arrangementer innendørs.

Personer som får påvist smitte, må være i isolasjon i minst seks døgn fra tidspunktet symptomene startet. De må også ha vært feberfri i minst 24 timer uten å bruke febernedsettende medisin.