Kunst

Juliana Venter og Paal Nilssen-Love som står bak den nye kunstfestivalen Fram, som har premiere på Nesodden førstkommende helg.

Premiere for ny og musikerdrevet kunstfestival til helgen

Publisert Sist oppdatert

Arrangørene av nykommeren Fram Kunstfest lover tre dager med klassisk musikk, jazz, rap, skrekkstumfilmkonsert, impro, støy, stepping, moderne dans og performance.

– Vi vil rett og slett at folk skal gå derfra å tenke «hva f … var det som skjedde der inne???!!!”, heter det fra kunstnerparet som står bak, den sørafrikanske multidisiplinære artisten Juliana Venter og jazztrommeslageren Paal Nilssen-Love.

Stedet er Nesoddtangen Samfunnshus, og premieren står fredag 22. oktober.

Å oppleve på Fram Kunstfest blir blant andre Rolf-Erik Nystrøm, som skal fremføre sin egen musikk sammen med et stort ensemble i et møte med verdens første, helaftens stumfilm, «L'Inferno» fra 1911, for å feire 700-årsjubileet for Dante. Foto Handout

Fram Kunstfest er musikerdrevet, og Venter og Nilssen-Love har ifølge omtalen satt sammen svært forskjellige ting i troen på at mennesker fortsatt har utforskertrang.

Blant annet skal Dantes 700-års dødsjubileum feires med en visning av verdens første, helaftens stumfilm, «L'Inferno» fra 1911 – som får møte musikken til Rolf-Erik Nystrøm, samtidsmusikksaksofonisten kjent blant annet fra Poing, som har med seg et stort ensemble.

«Beretningen om et varslet fall», der Harald Kolaas tar for seg kunsten å falle, fremført som en dialog mellom Samuel Beckett, Anton Tsjekhov, Vilhelm Foldal og Kolaas, blir å oppleve alle de tre festivaldagene.

Ellers loves støykonserter fremført inni en bil, konsert med Nils m/Skils og Droolian, solo danseforestillinger, ny musikk presentert av Paal Nilssen-Love med sin Extra Large Unit med 20 musikere forsterket med Intuitive People fra Musikkhøgskolen og Celio de Carvalho med flere. Nilssen-Love og Venter gjør også en egen konsert.

Powered by Labrador CMS