Camille Norment blir ny prorektor i forskning ved Khio.

Foto

Herman Dreyer

Hun er ny prorektor ved Khio

Publisert: 18. august 2020 kl 09.44
Oppdatert: 18. august 2020 kl 09.44

– Jeg er veldig glad for at vi har rekruttert en av Norges mest interessante og internasjonalt meritterte kunstnere til den viktige rollen som prorektor i forskning, skriver rektor Måns Wrange ved Kunsthøgskolen i Oslo (Khio) i en pressemelding.

Norment har erfaring fra både kunst og forskning, og har blant annet vært forsker på Intervall Research i Palo Alto i USA og professor i kunst og teknologi ved Malmø Universitet.

– Forskning er en iboende del av kunstnerisk praksis. Å stadfeste det som en drivkraft for en institusjon er viktig for å erkjenne og bevisstgjøre nødvendigheten kunstnerisk kunnskap har i å forme vår bevissthet om den verdenen vi lever i, skriver Norment i pressemeldingen fra KhiO.

Norment har vært ansatt ved Khio siden våren 2020, og tiltrådte i den nye rollen som prorektor for forskning 1. august. Hun er en interdisiplinær billedkunstner, komponist, musiker og performancekunstner.

Hun kommer til å fungere som prorektor inntil en ny fireårig åremålsstilling som prorektor blir besluttet og tilsettes i løpet av vårsemesteret 2021.

– Hennes lange tverrfaglige erfaring som strekker seg over de fleste av KHiOs kunst- og forskningsområder, kommer til å bli verdifull for utviklingen av kunstnerisk utviklingsarbeid og doktorgradsprogrammet på Khio, skriver Wrange.

Med bakgrunn i dans og musikk har Norment en B.A. i komparativ litteratur- og kunsthistorie fra University of Michigan, Honors College. En MFA i billedkunst og en MA i interaktiv telekommunikasjon fra New York University, og hun er en Fellow fra Whitney Independent Study Program i New York City. 

Camille Norment representerte Norge i den 56. Veneziabiennalen i kunst (2015), med et tredelt soloprosjekt som inkluderte en større lyd- og skulpturell installasjon, en publikasjonsserie og en serie lydperformancer.