Kunst

Daglig leder for Oslobiennalen, Ole G. Slyngstadli.

Oslobiennalen avsluttes to år for tiden

Har blitt kritisert for økonomirot og dårlig formidling.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommunes storsatsing på kunst, Oslobiennalen, avvikles neste år. Torsdag ble det klart at det som skulle være Oslo kommunes femårige kunstmønstring og en «spydspiss» for kunstmiljøet i byen, legges ned etter bare tre år, skriver Klassekampen.

Biennalen ble preget av store underskudd i sitt første år og overskred budsjettene med seks millioner kroner. Med dette kom kritikken.

Det endte med at én av to kuratorer, Per Gunnar Eeg-Tverbakk, trakk seg i mai. noe som ga Kulturetaten utfordringer med å opprettholde satsingen. Derfor reduseres biennalen fra fem til tre år.

Torsdag morgen gikk det ut en pressemelding fra daglig leder i Oslobiennalen Ole G. Slyngstadli om at de ansatte i biennalen er orienterte om at Kulturetaten avslutter førsteutgaven av biennalen.

Slyngstadli skriver at Kulturetaten har sett på ulike løsninger, men at de har funnet det vanskelig å ansette nye kuratorer til biennalen.

– Den valgte kuratormodellen bygger på en dialog mellom to stemmer og er i stor grad knyttet til de to som var med. Det er vanskeligere for oss å videreføre biennalen uten det samme mannskapet, sier Slyngstad til Klassekampen.

Powered by Labrador CMS