KODE-direktør Petter Snare (t.h.) sammen med dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og kunstner Kjell Erik Killi Olsen og kunstinstallasjonen "Den nakne skogen" under den offisielle åpningen av "Killi-Olsen: Skulpturer" i dronning Sonjas KunstStall på Slottet i 2018.

Foto

Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KODE

Vil bli best i klassen på internasjonal kunst

Publisert: 13. januar 2020 kl 11.57
Oppdatert: 13. januar 2020 kl 11.57

De siste par årene siden han tiltrådde som direktør for KODE, har direktør Petter Snare jobbet med en ny strategi for å bringe internasjonal kunst til Norge – og norsk kunst til verden.

Det forteller han til nyetablerte Kunstavisen.

KODE består av til sammen syv kunstbygninger og står for Norges nest største samling av kunst.

På plakaten for 2020 står blant annet samarbeid med Tate Britain og Paul McCarthys utsilling «Stage Coach» for tur. Se hele programmet her.

For å spre norsk kunst ut til verden, har KODE inngått et samarbeid med Waldemarsudde og The Clark Institute. De tre presenterer sammen utstillingen «Nikoai Astrup. Visions of Norway» som skal vises i den amerikanske staten Massachusetts og i Stockholm, i tillegg til Bergen i løpet av 2020 og 2021.

– Nikolai Astrup er en av landets viktigste kunstnere, likevel er kunsten hans ukjent for mange utenfor Norge. Vi gleder oss til å presentere han i en institusjon som The Clark, som er blant de helt sentrale kunstmuseene i USA, sier KODE-direktør Petter Snare til Kunstavisen.