Elevene på Sør-Fron ungdomsskole har laget en installasjon og samlingsplass sammen med kunstner Ola Senstad, i regi av kunstorganisasjonen Harpefoss hotell.
Foto
Marthe Stenberg

15 kunstprosjekter for barn og unge får støtte fra stiftelse

Publisert: 4. februar 2021 kl 10.14
Oppdatert: 4. februar 2021 kl 10.14

Sparebankstiftelsen DNB ønsker av at flere barn og unge skal få tilbud innen visuell kunst. Nå tildeles i overkant av 8,2 millioner kroner til kunstprosjekter for denne målgruppa på Østlandet, skriver stiftelsen i en pressemelding.

Pengestøtten muliggjør oppstart eller videreføring av 15 kunstprosjekter som skal foregå de kommende årene.

Se hvilke kunstprosjekter som får støtte på Østlandet

Prosjektene som får støtte er et samarbeid mellom skoler, kunstinstitusjoner og kunstnere. Dette har vært kriteriet for å få støtte i søknadsordningen, som kalles «Kunst på programmet».

Målet med tildelingene er å bidra til å gjøre kunst mer relevant og interessant for barn og unge, i sitt lokalmiljø.

- Prosjektene som får støtte nå vil gi barn og unge muligheten til å bli kjent med visuell kunst over tid. De vil få god innsikt i et kunstnerisk prosjekt og hva det vil si å arbeide som kunstner. Prosjektene legger også opp til at elevene selv får jobbe med kunst i praksis, sier Anders Bjørnsen, leder for Kunst og kultur i Sparebankstiftelsen DNB.

Av de 21 søknadene som kom innen fristen 3. november er 15 prosjekter på Østlandet tildelt støtte. 12 av tildelingene går til videreføring av påbegynte prosjekter som også tidligere har fått støtte, tre til nye prosjekter.