Kunst

Av Munchs 1,4 millioner gjester er 210.000 barn og unge under 25 år: – Trolig Nordens mest besøkte

Det nye Munchmuseet åpnet 22. oktober – og har siden hatt besøk av nærmere 1,4 millioner gjester. Og et stort antall er unge.

Publisert Sist oppdatert

Faktisk er 210.000 barn og unge under 25 år. Barn under 15 år utgjør 45 prosent. Totalt gjør det høye besøkstallet Munch trolig Nordens mest besøkte museum, ifølge museet selv.

– Vi er stolte over den høye interessen og begeistringen vi opplever, og særlig gledelig å se at det er så mange barn og unge som besøker oss, sier direktør ved Munch, Tone Hansen, mens kulturbyråd i Oslo, Omar Samy Gamal, stemmer i:

– Jeg er utrolig glad for at museet har nådd ut til et så bredt og mangfoldig publikum.

Foto Barn og unge står for 210.000 av de 1,4 million besøkende det første året for Munch. Foto: Einar Aslaksen

Barn fra Gamlebyen barneskole var først inn og fikk oppleve det nye museumsbygget da dørene åpnet for et år siden. Munch tilbyr alt fra babyforestillinger, egen kunstdag, kunstfestival og utstillingsserie for barn, samt et sommerskoletilbud for de litt eldre barna.

Museet etablerte nylig Munch Ung, for dem i alderen 15–19 år. Det er samtaler, debatter og kreative workshops for unge og et gratis tilbud, som mange unge har tatt i bruk, ifølge pressemeldingen.

Hver måned i skoleåret tar Munch imot 76 skoleklasser, noen av dem gjennom Den kulturelle skolesekken i Oslo, som får bli kjent med Edvard Munch sammen med en omviser.

– Satsingen på barn og unge er et viktig for oss, og det er noe vi gleder oss til å fortsette med i årene fremover, sier Munch-direktør Tone Hansen.

Powered by Labrador CMS