Kunst

Fredsprisvinnerne Oleksandra Matvijtsjuk, som representerer den ukrainske organisasjonen Center for Civil Liberties (CCL), Jan Ratsjinskij, som representerer den russiske organisasjonen Memorial og Natallia Pintsjuk, som representerer sin ektemann aktivisten Ales Bjaljatski fra Belarus under åpningen av fredsprisutstillingen 2022 på Nobels Fredssenter i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

Fredsprisutstillingen har åpnet

Årets fredsprisutstilling «Nobody plans to give up» vil løfte fram enkeltmenneskers og sivilsamfunnets betydning for frihet, rettferdighet og demokrati.

Publisert Sist oppdatert

­Utstillingen, som forteller historien om de tre fredsprisvinnerne og deres arbeid, har fått navnet etter ordene som ble uttalt av styrelederen til den russiske menneskerettsorganisasjonen Memorial, som er en av årets tre vinnere av Nobels fredspris.

De to andre fredsprisvinnerne er den belarusiske aktivisten Ales Bjaljatski og den ukrainske organisasjonen Center for Civil Liberties (CCL).

De som besøker utstillingen, får blant annet se CCLs egne bilder fra Ukraina og et brev som Bjaljatski skrev da han satt i politisk fangenskap fra 2011 til 2014. Bjaljatski er en av 1.400 personer som nå sitter som politiske fanger i Belarus.

Utstillingen vil være mulig å besøke for publikum fram til 20. november neste år på Nobels fredsprissenter i Oslo.

Powered by Labrador CMS