Kunst

Telemark kunstsenter: Triva Linda Mohebbi Shahin ansatt som formidler

Telemark Kunstsenter har lenge ønsket seg en økt satsing på formidling av visuell kunst til barn og unge og ikke minst utvide kretsen av besøkende.

Publisert Sist oppdatert

­Triva Linda Mohebbi Shahin er nyansatt som formidler hos Telemark kunstsenter. Hun skal jobbe tre dager i uka, og har ennå bare et ettårig engasjement, men håpet er å få videreført kontrakten til en fast stilling i løpet av første halvår av 2023, skriver kunstsenteret i en pressemelding.

Første anledning til å møte den nye formidleren blir på «Lørdagsbarn» 1. oktober. Da holder hun miniskulpturverksted hvor barna bruker kleberstein og får muligheten til å lage sine egne skulpturer i Knut Oddens ånd. Informasjon om event på Facebook siden.

Triva Linda Mohebbi Shahin er 29 år og bor i Stokke, er utdannet billedkunstner på Kunstakademiet i Oslo og har formidlingserfaring som museumsvert på Munchs Hus i Åsgårdstrand.

– Det som driver meg i både jobb og eget kunstneriske virke, er andre mennesker og fellesskapet som bygges på delte opplevelser og erfaringer, sier hun.

Daglig leder Hilde Tørdal har dette å si om ansettelsen:

– Med Triva sørger vi for at kunsten får økt synlighet og relevans. Hun skal samarbeide med kunstnerne, gjennomføre formidlinger og workshops, og utarbeide nye måter å koble kunst og publikum på fra alle lag i samfunnet. Kunsten tilhører oss alle og god formidling er nøkkelen og det viktigste bindemiddelet mellom kunstverk og publikum. Triva er inkluderende, åpen og engasjert, noe som kommer godt med i møte med folk, både store og små.

Powered by Labrador CMS