Kunst i det offentlige rom har fått et nytt tilskudd, Lars Ø Rambergs Tillit – som lyser opp Økern. Foto: Pressebilde

Lysinstallasjonen på Økern blir stående til sommeren

Publisert: 19. januar 2023 kl 09.11
Oppdatert: 19. januar 2023 kl 09.12

­Lysinstallasjonen vil vises fra 17. januar til 1. mars, het det i den første meldingen fra arrangørene. Nå meldes det at verket blir stående helt fram til sommeren.

Mannen bak kunstverket er Lars Ø Ramberg, som siden 2021 har han hatt kunstneropphold i Økernsenteret og utforsket området som materiale for kunstprosjekter. Om det nye kunstverket, sier han:

– I den norske kulturen er graden av tillit ekstrem høy, spesielt om man sammenligner Norge med andre land. Til tross for at Norge har høy tillit generelt, så har tilliten til Økern og resten Hovinbyen vært ekstremt lav. Folk har manglet tillit til at Økern kan bli en av Oslos viktigste urbane knutepunkter. Derfor ville jeg jobbe med å bygge tillit på og til Økern. Lysinstallasjonen belyser begrepet tillit helt direkte.

– Jeg blir skikkelig glad når jeg ser hva Lars Ramberg har funnet på, på Økern. Kunsten i Oslo binder oss sammen og skaper nabolag, det er en gave å få kunst rett i fleisen når vi beveger oss gjennom byen, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal, og legger til:

– Kunstverket er monumentalt og tankevekkende, det setter fingeren rett på en viktig samfunnsverdi.

Lars Ø Ramberg er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo, og han har hatt sin profesjonelle hovedbase i Berlin. Han er blant annet kjent for sine stedsspesifikke installasjoner.

Det nye verket springer ut av utviklingsprosjektet Kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen. Prosjektet er et samarbeid mellom Oslo kommune ved Kulturetaten, Plan og bygningsetaten, Bymiljøetaten, Byantikvaren og KORO.