Foto

Oslo museum.

Middag og miniseminar 29. september

Publisert: 16. september 2022 kl 09.35
Oppdatert: 27. september 2022 kl 07.51

Hva er mer naturlig enn at Samtiden, et av landets eldste tidsskrift, samles på et av Oslos eldste spisesteder, Stortorvets Gjestgiveri? Det var etter bybrannen i 1689 at Stortorvet ble et nytt samlingssted for byens borgere.

Vi serverer middag kl. 17 kombinert med intervjuer og presentasjoner av viktige bidragsytere i siste utgave. Pris: 200,-

Når frykten får bestemme

Professor Kristian Gundersen forklarer bakgrunnen for at forsiktighetskulturen brer seg som en farsott over landet. Koronaen har avslørt et sikkerhets- og helsehysteri i samfunnet vårt, skriver han i sin spissformulerte artikkel. Men trenger vi mer trygghet og forsiktighet? Er ikke uforsiktighet et større problem? spør vi.

 

Tabloidiseringen av Michel Houellebecq

Poet og siviløkonom Martin Svedman har fått oppgaven med å «kritisere kritikerne». Han hevder Johannes Grytnes i Bergens Tidende, Jon Rognlien i Dagbladet og Erlend Loe tabloidiserer Michel Houellebecq. Misforstår de den berømte franske forfatteren eller er ikke eksistensielle spørsmål spennende nok for disse kritikerne?

 

La håndtralla gå

Forfatteren Jonny Halberg kommer også – og vi spør hvorfor han valgte å skrive en tekst om onani i litteraturen. Vi spør: Hvordan står det til med mannen?

 

Skam som moralsk kompass

Eller hva med kvinnen, spør vi Linn-Auroa Wengen som har skrevet om Linn Ullmann som 16 år gammel drar til Paris for å bli fotografert av en fotograf som var tretti år eldre og  54 år gamle Annie Ernaux som innleder er forhold til mann som  er tretti år yngre enn henne.

 

Fyrst Volodymyrs arv:  Patriarkens legitimering av Putins krig

Vi må også høre hva Vebjørn Leonard Laamanen Horsfjord tenker om den siste utviklingen i Russland. Han har skrevet i siste nummer om hvordan Putin bruker den ortodokse troen og kirken for å begrunne krigen og sine visjoner for Russland.

 

Vi bruker tiden fram mot kl. 19 til middag og samtale. Etter det kan de som har tid og lyst bli værede utover kvelden.

 

Neste tilsvarende samling blir 27. oktober.

 

Ved påmelding velger dere en av tre middagsretter for kr 200. Du kan betale med vipps eller bankkonto. Drikke betaler du selv på stedet.

 

Denne torsdagen kan dere velge mellom en vegetarrett, og «kylling, grillet sitron, parmesan, bacon, krutonger og cesardressig».

 

PÅMELDIN INNEN MANDAG 26. SEPT kl 12.

 

Meld deg på her:

 

 

Velkommen,

Magne Lerø