Foto

Utstillingen «Satyricon & Munch» i tiende etasje på MUNCH trakk også fans av Sigurd Wongraven og hans musikk langveisfra, ifølge museet. Foto: Kilian Munch

Satyricon-fansen kom langveisfra for å oppleve musikken på Munch

Publisert: 2. mai 2022 kl 08.57
Oppdatert: 2. mai 2022 kl 09.03

Munchmuseet opplyser til NTB at museet på åpningsdagen fredag var utsolgt for alle såkalte timeslots fra morgenen av til «Satyricon & Munch», og at det tegnet til å bli utsolgt resten av fredagen. Også mange av tidene på lørdagen tegnet til å selges ut også.

Flere Satyricon-fans kom langveis fra ens ærend for å være med på åpningen av utstillingen fredag. Da var også Satyricon-sjef Sigurd Wongraven, som har komponert 56 minutter med musikk til utstillingen i løpet av de siste tre og et halvt årene, til stede – og stilte opp på selfier med fansen.

Da programmet ble sluppet i fjor, var det nettopp denne utstillingen som vakte mest interesse – ikke minst internasjonalt.

– Det mest ærefulle oppdraget som musiker noensinne, sa Wongraven til NTB under pressevisningen onsdag.

13 verk av Edvard Munch er utstilt i museets tiende etasje, i en bekmørk sal der bare bildene er opplyst. Satyricon-komposisjonen går i en evig loop og det er også sitteplasser for dem som vil sette seg ned og lytte.

– Sammen blir det en sterk følelsesmessig opplevelse. Det jeg håper, er at folk går inn i rommet og bare er der – med hele hodet. Kunst skal ta meg til et sted som er rikere og viktigere enn hverdagen min. Det er et rom større enn livene våre, sier Satyricon-sjefen.