Museum

Tidemand og Gudes "Brudeferd i Hardanger" er en av kunstverkene som skal på Norgesturné i 2021.

Nasjonalmuseet sender kunstskatter på norgesturné

Publisert Sist oppdatert

Nasjonalmuseet legger opp til en rekke utstillinger på ulike visningssteder i 2021. Samtidig vil de gi publikum en historisk mulighet til å se det nye museet bli til.

- Nasjonalmuseet er hele Norges museum, og vi må alltid tenke nytt for å sikre at hele landet får oppleve kulturarven vi forvalter. Vi er glade for å presentere et utvidet program som skal gi publikum et godt tilbud i 2021. Flere av våre aller mest kjente og kjære verk vil dukke opp på uventede steder i løpet av året, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo i en pressemelding

Blant annet skal Tidemand og Gudes Brudeferd i Hardanger ut på en lenge planlagt norgesturné. Det ikoniske maleriet skal vises på en rekke utradisjonelle steder over hele landet før det flytter inn i det nye museet.

Nasjonalmuseet skal i samarbeid med De kongelige samlinger vise eldre og moderne kunst fra samlingspresentasjonen i Dronning Sonja Kunststall. Kunstnernes Hus skal vise samtidskunst fra Nasjonalmuseets samling, til sommeren blir det utstilling av gullalderkunst på Blaafarveværket i Åmot i Modum og Nasjonalmuseet skal samarbeide med Teknisk museum på Kjelsås i Oslo om flere utstillingsprosjekter sommeren/høsten 2021.

- Nasjonalmuseet setter stor pris på den gode samarbeidsviljen vi er blitt møtt med hos disse visningsstedene. Vi gleder oss til å få vise frem viktige verk fra samlingen vår for publikum, samtidig som vi jobber med å klargjøre det nye museet. Vi håper at publikum benytter anledningen til å se høydepunkter fra samlingen vår på nye steder, sier Hindsbo.

Publikum får se museet bli til

Det nye Nasjonalmuseet åpner først i 2022. Neste år skal imidlertid publikum få sniktitte inn i utstillingsrom og publikumsområder mens samlingen installeres. Publikum vil få adgang til museet utenom arbeidstid i mindre grupper.

- Arbeidet med å montere samlingsutstillingens over 5.000 verk i nesten 90 rom er en jobb vi ser frem til å starte. Vi ønsker å la publikum med egne øyne se hvordan det nye Nasjonalmuseet blir til. Dette er en historisk hendelse, som publikum vil få oppleve på nært hold, sier Karin Hindsbo.

Powered by Labrador CMS