Foto
Thomas Brun / NTB

Astrup Fearnley Museet tildeles Sparebankstiftelsen DNBs Kunsten i Dag-midler

Publisert: 15. februar 2021 kl 09.54
Oppdatert: 24. november 2021 kl 13.19

Astrup Fearnley Museet tildeles Sparebankstiftelsen DNBs Kunsten i Dag-midler for perioden 2021-23, skriver museet i en pressemelding.

Tildelingen gis til én kunstinstitusjon og er merket produksjon og formidling av samtidskunst, fortrinnsvis av kunstnere bosatt i Norge. Midlene er på til sammen 4,5 millioner kroner over en periode på tre år.

Med tildelingen av Kunsten i Dag skriver Astrup Fearnley Museet i pressemeldingen at de vil få mulighet til å videreutvikle og å styrke et engasjement for den norske kunstscenen.

Gjennom tett dialog med både unge og etablerte kunstnere, kuratorer og skribenter, vil de bygge opp et program som setter fokus på nye former for samarbeid, kunstproduksjon og formidling. I tillegg til en serie utstillingsprosjekter og performancer, vil programmet også bestå av foredrag, seminarer og publikasjoner. Museet vil legge til rette for ambisiøse nyproduksjoner som vil bidra til en ny og levende dynamikk i det norske kunstfeltet.

– Denne generøse gaven fra Sparebankstiftelsen DNB, gir Astrup Fearnley Museet en fantastisk mulighet til å vise grundige presentasjoner av norske kunstnerskap. Museet ønsker å være en arena der kunstnere kan utfordre og utforske sin egen praksis og der vi skaper gode møtepunkter mellom kunstprosjekter og publikum. Tildelingen gir med det Astrup Fearnley Museet anledning til å bidra til en bredere kunnskap om det norske kunstfeltet, både her hjemme og internasjonalt, sier museets direktør Solveig Øvstebø.