«Skrik» er endelig på plass i Munchmuseet. Mange gleder seg til å se det og alt det andre i det nye bygget. Billettene til åpningen ble revet bort på kort tid.
Foto
Terje Pedersen / NTB

Systemet kneblet da 12.000 billetter ble revet vekk på 20 minutter

Publisert: 7. september 2021 kl 14.59
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.58

– Det er stor pågang på billettsystemet vårt, og flere opplever å ikke komme gjennom. Vi jobber med saken, heter det på museets nettside.

I løpet av 20 minutter ble over 12.000 billetter hentet ut, melder NRK.

Museet åpner klokken 17 fredag 22. oktober. Kong Harald og dronning Sonja skal forestå den offisielle åpningen, opplyser museet til NTB.

– Hele helgen fyller vi museet og området utenfor med opplevelser i form av konserter, digitale kunstverk, performance, lyskunst og overraskelser. Alle utstillingssalene er åpne, og våre spisesteder står klare med fristende menyer, opplyser museet i en pressemelding.

På grunn av pandemien vil åpningshelgen bli delt inn i ulike tidsperioder, og tirsdag la museet ut gratisbilletter til den tiden man ønsker å delta.

Det nye museet er fem ganger større enn det gamle Munchmuseet på Tøyen og skal huse hele samlingen som maleren Edvard Munch testamenterte til Oslo kommune ved sin død. Prislappen på det nye museet endte på hele 2,1 milliarder kroner.