Foto

Her skuer Bjarne Melgaards skulptur «Dad of Son» utover sunmørsbygda Flø. Nå får Melgaards skulpturer ny og mer urban utsikt, når Studio Hugo Opdal åpner filial på Fornebu. Foto: Studio Hugo Opdal

Bygdegalleriet Studio Hugo Opdal åpner «distriktsavdeling» på Fornebu

Publisert: 29. august 2022 kl 10.42
Oppdatert: 29. august 2022 kl 10.42

Studio Hugo Opdal åpner nemlig et nytt galleri ved den nye kulturdestinasjonen på den tidligere hovedflyplassen på Fornebu, der Flytårnet og byggene rundt er avsatt til kulturformål.

3. september åpner distriktsavdelingen, der det blant annet blir fokus på Bjarne Melgaard og nye, unike versjoner av hans skulptur «Mr Ding Dong Head». Det blir også vist mindre verk av Andy Warhol og Damien Hirst.

Hirst har stilt ut to ganger på hovedavdelingen på Flø, bygda med 180 fastboende der Hugo Opdal åpnet i 2007.

– At jeg maktet å få Damien Hirst hit i 2008 var et stort gjennombrudd for galleriet. Han omtales som en av verdens mest kjente nålevende kunstnere, så det var ganske unikt. Det åpnet en del dører for galleriet og gjorde det kjent i det internasjonale kunstner- og kunstmiljøet, forteller Opdal, som sammen med bygdefolket også har arrangert Go With the Flø – beskrevet som en krysning mellom kunstfestival og bygdedager.

Der har artister som Moody, Robyn Hitchcock og Apparatjik opptrådt.