Artist Marthe Valle har gitt ut syv album og vunnet Spellemannpris. Hun har også samarbeidet med Norsk Folkehjelp og Kirkens Bymisjon, samt jobbet som helsearbeider i Midtøsten og Hellas under flyktningkrisen. I kveld åpner hun Norsk Salmefestival i Bodø domkirke med salmen «Herre, måtte dette skje», et klagerop med tekst av Jan Inge Sørbø og melodi av Ivar Jarle Eliassen.

Foto

Kyrre Lien / Scanpix

Norsk Salmefestival starter i dag

Publisert: 3. oktober 2019 kl 09.57
Oppdatert: 3. oktober 2019 kl 10.06

Vårt Land har omtalt festivalen som starter i dag og avsluttes 6. oktober. Festivalens mål er å undersøke tone og tekst ved å prøve ut salmer i nye sammenhenger, skriver avisa.

Artist Marthe Valle skal åpne festivalen i Bodø domkirke.

– Jeg vil også si en del om troens verdi i møte lidelsen. Som sykepleier i solidaritets­arbeid har jeg møtt flyktninger i en ­situasjon som nå er verre enn noensinne. Fordi Europa har stengt grensene er det en rent menneskeskapt humanitær katastrofe. Jeg er opptatt av hva troen betyr i praksis i møte med mennesker som trenger vår beskyttelse. Teksten beskriver den avmakten jeg ofte føler på i dette solidaritetsarbeidet, sier Valle til Vårt Land.

Festivalen er et samarbeid mellom Kirkemusikksenter Nord, Kirken i Bodø, Kirkelig utdanningssenter i nord, Nord-Hålogaland bispe­dømme og Sør-Hålogaland bispedømme.