MusikkPlot

Blåser i tubaen for Coca-Cola: Daniel Herskedal, som har fått med sin arrangerte og innspilte versjon av 70-tallsklassikeren «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)» fra 1967. Foto: Knut Åserud

Daniel Herskedal blir å høre i Coca-Colas nye, verdensomspennende reklamefilm

– Tanken på at millioner, kanskje milliarder, av mennesker skal høre meg spille på TV, kino, YouTube med mer de neste ukene er ganske vilt, sier den prisbelønte musikeren Daniel Herskedal.

Publisert Sist oppdatert

Tubaisten får nemlig sin versjon av 1970-tallsklassikeren «San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)» inn i brusgigantens nye, verdensomspennende reklamefilm kalt «Open Up Like Never Before».

Det var filmproduksjonsselskapet til Coca-Cola som ifølge pressemeldingen henvendte seg til Daniel Herskedal om lov til å bruke hans arrangement og innspilte versjon av 1967-låten i reklamefilmen.

Kanskje hadde de hørt den i forbindelse med den doble Sundance-prisvinneren «The Last Black Man in San Francisco», som var å se i fjor i USA og hadde Brad Pitt som produsent. En av skuespillerne tipset regissør Joe Talbot om Herskedals særegne musikk.

Resultatet ble at flere av Herskedals egne komposisjoner var å høre – så vel som hans versjon av «San Francisco», skrevet av John Phillips og opprinnelig fremført av Scott McKenzie var å høre. Denne gang med Michael Marshall på vokal.

Nå har USA nappet på nytt, og Daniel Herskedal sier det er «utrolig stort» å være delaktig i reklamefilmen som arrangør og musiker. Han minner om at Coca-Cola er en av verdens aller mest kjente merkevarer, og at den to minutter lange reklamefilmen vil bli kringkastet over hele verden.

– Å skrive filmmusikk er noe jeg har hatt lyst til å gjøre mer av, også før farsotten satte en stopper for arbeidshverdagen for oss turnerende musikere i mars i år. Timingen for å være med på en så stor produksjon som «Open Up Like Never Before» kunne ikke vært bedre for min del, og jeg håper dette kan lede til flere givende filmmusikksamarbeid i Norge og i utlandet, sier Herskedal.

Torsdag er han i Tromsø og med på åpningen av jazzfestivalen der, før han fredag er å høre på Varangerfestivalen med musikk blant annet fra sitt ferskeste album «Call for Winter», som kom i juni.

Powered by Labrador CMS