Daniel Kvammen med munnbindet han nå selger til inntekt for organisasjonen Dråpen i havet. Foto: Xin Li / Playground

Daniel Kvammen låner ut låttekst til munnbind

Publisert: 26. oktober 2020 kl 09.48
Oppdatert: 27. oktober 2020 kl 08.39

Teksten er hentet fra hans nyeste singel, «Janteloven», og nå tas det i bruk i en ny sammenheng: Kvammen har inngått et samarbeid med organisasjonen Dråpen i havet, som bistår flyktningene i Hellas.

Foto

«Er det lov å leve?» står det påskrevet på munnbindet som er resultatet av et samarbeid mellom Daniel Kvammen og Dråpen i havet. Foto: Xin Li / Playground

Det hvite munnbindet med den svarte påskriften selges med et dobbelt formål: Både å øke fokus på smittevern i Norge og samtidig samle bidrag til flyktningleirene i Hellas.

Ifølge presseuttalelsen til Kvammen går overskuddet fra salget gjennom Dråpen i Havets nettbutikk uavkortet til direkte bistand.

– Det står om liv og død, skriver Daniel Kvammen selv i sosiale medier. Der forteller han at det var Dråpen i Havet som tok kontakt om å bruke teksten fra hans singel til sin sak.

– Som jeg sa til dem: Budskapet blir beinhardt og konfronterende, men det synes jeg bare er på sin plass akkurat nå. 100 leirer med flyktninger. I kulde, pandemi og vinter. Det er vondt. Og det er uforståelig

Nå håper artisten at fansen vil kjøpe munnbind, og se på det som «en julegave til verden».

– Det er kanskje en dråpe i havet, men håper at vi sammen kan bidra til å øke bevissthet og spre kjærlighet, oppfordrer Kvammen.