Det Norske Solistkor med dirigent Grete Pedersen. Fredag 4. desember inviterer de sangglade med på korøvelse.
Foto
Bård Gundersen

Det Norske Solistkor vil kurere sangabstinenser

Publisert: 3. desember 2020 kl 15.38
Oppdatert: 3. desember 2020 kl 15.38

Synger du i kor og depper fordi julekonserten du skulle vært med på ryker? Da må du lese dette.

Korforbundet gjør nå sitt for å løfte stemningen: Fredag tilbys korglade å mønstre på en korøvelse med Det Norske Solistkor – på nett.

– Over 200 000 nordmenn synger i kor. For mange korsangere er det noe viktig som mangler når de ikke får sunget julesanger med koret sitt, sier musikksjef Tove Ramlo-Ystad i Norges Korforbund.

Hun har selv måttet avlyse flere julekonserter med koret Cantus som hun dirigerer.

Blant sangene som skal synges, er «Et barn er født i Betlehem», «Det hev ei rose sprunge», «Å kom nå med lovsang» og «Julekveldsvisa».

Korsangere som vil være med kan finne notene på www.kor.no/julesanger

– Vi er veldig glade for å kunne la korsangere i hele Norge få synge julesanger flerstemt med oss, sier dirigent Grete Pedersen i Det Norske Solistkor.

«Vi håper du stemmer i der hvor du er på fredag kl. 19.00. Det Norske Solistkor og Norges Korforbunds øvelse strømmes på Facebook-siden til Korforbundet og Solistkoret», heter det videre om tiltaket.

Solistkoret vant nettopp den høythengende franske prisen Årets gylne stemmegaffel for albumet «Coro & Cries of London», med musikk av Luciano Berio.

Også til den gjengse publikummer som ikke får gått på julekonsert i år, har Solistkoret gode nyheter: Korets julekonsert skal sendes på nett fra det nyoppførte kirke- og kulturhuset Teglen i Spikkestad. 5. desember kan du se konserten på strømmeplattformen Streamy, fremgår det på hjemmesiden.