Cezinando er blant flere norske artister med en rekke konserter på turnéagendaen denne sommeren. Artisten slapp nylig albumet «Et godt stup i et grunt vann».

Foto

Torben Christensen / NTB scanpix

Norske artister kan tape 200 millioner

Bransjen frykter kollaps

Publisert: 16. mars 2020 kl 09.50
Oppdatert: 16. mars 2020 kl 09.54

Det melder VG som har sett på beregninger fra medlemsorganisasjonen Norwegian Entertainment Managers & Agents Association (NEMAA).

Organisasjonen regner med et tap på 200 millioner kroner de neste to månedene for sine medlemmer.

Flere av Norges største artister er medlemmer i organisasjonen. Blant dem er Alan Walker, Karpe, Cezinando, Highasakite, Gabrielle, Marit Larsen og Sissel Kyrkjebø.

Vil ramme hele bransjen

Til VG sier NEMAA-representant Joël Schwalenstöcker at avlysningene også vil ramme hele næringskjeden rundt en konsert og frykter for bransjens eksistens.

Schwalenstöcker gir også uttrykk for at staten må komme på banen. Kulturminister Abid Raja varslet lørdag at regjeringen jobber «intenst» med en krisepakke for kulturlivet. NEMAA vil invitere hele bransjen til aksjonen «Konsert til salgs» hvor målet er å selge hele konsertvåren til myndighetene.

– Vi representerer norske artister, som igjen er med på å skape levebrødet til flere tusen mennesker som arbeider rundt dem - alt fra gitarister til stylister, sjåfører, teknikere til oss selv. Om artistene ikke har noe å leve av, så har ingen av oss andre det heller, sier Schwalenstöcker til avisa.