MusikkPlot

– Artister i Norge sliter som følge av koronakrisen. Det er en dramatisk situasjon vi nå er inne i, sier styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen.

Norske artister og musikere «blør» under koronakrisen - får 2,5 millioner kroner på deling

Pengene som vanligvis deles ut til artister som vil utvikle seg kunstnerisk, omfordeles nå til å bli krisestipend som skal redde iallfall noen gjennom koronatiden.

Publisert Sist oppdatert

Artistorganisasjonen GramArt deler vanligvis ut en kvart million kroner hver høst i artiststipend til mellom fire og seks profesjonelle artister for videre kunstnerisk utvikling og fordypning.

Men nå vil GramArts fond heller ta midlene og dele opp i flere mindre stipend, som skal utdeles før sommeren. I tillegg tilføres ytterligere én million kroner, slik at fondet disponerer 2,5 millioner kroner totalt.

– Slik ønsker vi å nå flere og å avhjelpe så mange som mulig i den krevende situasjonen som har oppstått, sier styreleder i GramArts fond, Hans Olav Trøen.

I en pressemelding påpeker fondets styre den svært vanskelige situasjon mange musikere befinner seg i grunnet utbruddet av korona, der de opplever en betydelig inntektsnedgang på grunn av den ekstraordinære situasjonen.

– Artister i Norge sliter som følge av koronakrisen. Det er en dramatisk situasjon vi nå er inne i, og for GramArt er det viktig å kunne være med å hjelpe når våre egne blør, sier artistorganisasjonen styreleder Ivar S. Peersen om beslutningen.

Utøvere med musikk som hovednæring, og som har hovedsakelig har sitt virke i Norge, kan søke om stipend på opptil 25.000 kroner. Det skal være med på å dekke tapt inntekt frem til 31. august.

– Vi vil gå gjennom disse så raskt som mulig slik at norske artister som har opplevd et dramatisk inntektstap kan få dekket noe av tapet, lover fondsstyreleder Trøen.

Powered by Labrador CMS