Musikkfest Oslos 2017-utgave bød blant annet på Simon Moholt.
Foto
Berit Roald / NTB
Musikkfest i Oslo

– Denne dagen trenger vi nå

Publisert: 23. august 2021 kl 13.36
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.57

– Vi er ennå ikke ute av koronaskogen, men noen steg nærmere normalen, sier presseansvarlig Lars Tefre Baade om 2021-arrangementet, som han kaller «et langt steg videre fra fjoråret med dobbelt så mange scener og (potensielt) fire ganger så stor kapasitet ved hver scene».

Tradisjonen tro er det fri adgang, men fortsatt er det begrensninger på antall publikummere – som avkreves registrering av navn.

I samarbeid med byens scener vil Musikkfest gjøre det de kan for å gi Oslo-publikummet Musikkfest som vi kjenner dagen, «uten å tråkke over grensene til Raymond», heter det videre. Arrangementet, som er skjøvet fra juni måned til nå på tampen av august, finner sted over hele Oslo med stor spennvidde av musikalske uttrykk.

– Denne dagen trenger vi nå, sier Tefre Baade.

Første gang Musikkfesten fant sted var i 1992, da det ifølge pressemeldingen plutselig «dukket opp en enkel scene på Youngstorget i Oslo». Foran scenekanten hang en stor hvit duk der det var håndmalt i rødt og blått «Musikkens Dag, støttes av Oslo kommune». Det var den spede begynnelsen.

Det er siden blitt tusenvis av konserter, og musikkfesten er blitt kalt både «Oslo på sitt beste!», «Årets vakreste dag», «Artistenes gave til byen» og «Musikkens 17. mai».