Emelie Hollow er klar med debutalbumet «Half the Story» denne uken.
Foto
Sara Abraham / Universal

Emelie Hollow lærte å bli åpen og personlig i tekstene av Taylor Swift

Publisert: 26. august 2021 kl 19.16
Oppdatert: 26. august 2021 kl 19.17

Det sier Emelie Hollow, som overfor NTB røper hvor påvirkningen kan ha kommet fra.

– Jeg husker at jeg begynte å høre på Taylor Swift da jeg var veldig ung, og ble så overrasket over hvor ærlig hun var i tekstene sine. I tenårene kjente jeg på veldig mange store følelser, og da var det så fint å føle at jeg ikke var alene om det.

Men egentlig er Emelie ganske privat og forteller at det strider litt mot hennes egen natur å være så åpen og ærlig som hun har vist i låtene sine det siste året.

– Det hender jeg har dager hvor jeg helst skulle ønske jeg var anonym og at ikke alle i rommet visste alle detaljene rundt mitt privatliv. Men det er overraskende mye lettere å komme seg over vonde følelser ved å prate om det og være ærlig med seg selv og andre.

– Ender godt

Hun har selv funnet så mye trøst og glede i andre artister, forfattere og kunstnere som legger mye av seg selv i arbeidet sitt. Nå vil hun selv kunne hjelpe andre som går gjennom lignende situasjoner som henne selv.

– Det er litt fint å vite at man ikke er alene om å føle det man føler. Dessuten syns jeg det er veldig inspirerende og håpefullt å se at det går an å komme seg ut på andre siden – kanskje enda bedre enn før.

Emelie Hollow er aktuell med låten «Alene sammen» – skrevet til VG-listeprosjektet Årets viktigste låt med bidrag fra norsk ungdom.

Temaet er mental helse, og hvordan norsk ungdom har hatt det i koronaåret som gikk. Den fremfører hun lørdag 28. august på VG-lista, som i år er en blanding av livekonsert på Deichmanske Bjørvika og digitalt hjem i stuene til ungdommen.

Debutalbum

Samtidig slipper hun debutalbumet «Half The Story» i disse dager. Hennes egen musikk henter inspirasjon fra et kjærlighetsbrudd, noe som har vært å høre i singler som «Break it Right» i selskap med Ruben, «Monster, Trust You», «Feel», «Mad Love» og nå senest «Careful» – om det å sakte, men sikkert, tørre å være sårbar og stole på noen igjen. Siste singel ut var også starten på tredje kapitlet på albumet, som hinter om noe mer positivt.

– Den viser at alt som regel ender godt, har Emelie Hollow fortalt til NTB.

Hun skrev hele «Half The Story» i løpet av koronatiden, som hun kaller for «veldig merkelig» og egentlig uten nedturer for henne personlig.

– Jeg har brukt tiden til å roe ned, fått mye tid til å tenke og skrive. Det har samtidig vært trist å se hvor hardt det har påvirket menneskene der ute.

Liker Rooney

Selv har Emelie Hollow helt siden hun var 10–11 år brukt låtskriving til å uttrykke seg og sine tanker.

– Jeg tuller ofte med hvor mye penger jeg må ha spart ved å være min egen terapeut gjennom musikken, smiler hun.

I dag er «de usminkede selvportrettene eller historiene med en ærlig skildring av følelser og menneskelighet» som setter seg dypest hos henne. Hollow trekker frem særlig forfatteren Sally Rooney – som skrev boken «Normal People» er basert på – særlig, og også sin egen samarbeidspartner, forfatteren Alexander Kielland Krag.

Sammen ga de tidligere i sommer ut «This Stays Between Us», som kombinerte engelske oversettelser fra hans debutroman «Dette blir mellom oss» med Hollows sanger – i en historie om den første store forelskelsen.

Og som kjent var det Hollow som var med på å skrive den engelske teksten til «Fallen Angel», som Tix gjorde i Eurovision i Rotterdam.