MusikkPlot

Emelie Hollow er klar med debutalbumet «Half the Story» denne uken.

Emelie Hollow lærte å bli åpen og personlig i tekstene av Taylor Swift

– Jeg tror egentlig aldri jeg har tatt et valg om å dele så mye av meg selv. Det har på en måte bare kommet veldig naturlig.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Emelie Hollow, som overfor NTB røper hvor påvirkningen kan ha kommet fra.

– Jeg husker at jeg begynte å høre på Taylor Swift da jeg var veldig ung, og ble så overrasket over hvor ærlig hun var i tekstene sine. I tenårene kjente jeg på veldig mange store følelser, og da var det så fint å føle at jeg ikke var alene om det.

Men egentlig er Emelie ganske privat og forteller at det strider litt mot hennes egen natur å være så åpen og ærlig som hun har vist i låtene sine det siste året.

– Det hender jeg har dager hvor jeg helst skulle ønske jeg var anonym og at ikke alle i rommet visste alle detaljene rundt mitt privatliv. Men det er overraskende mye lettere å komme seg over vonde følelser ved å prate om det og være ærlig med seg selv og andre.

– Ender godt

Hun har selv funnet så mye trøst og glede i andre artister, forfattere og kunstnere som legger mye av seg selv i arbeidet sitt. Nå vil hun selv kunne hjelpe andre som går gjennom lignende situasjoner som henne selv.

– Det er litt fint å vite at man ikke er alene om å føle det man føler. Dessuten syns jeg det er veldig inspirerende og håpefullt å se at det går an å komme seg ut på andre siden – kanskje enda bedre enn før.

Emelie Hollow er aktuell med låten «Alene sammen» – skrevet til VG-listeprosjektet Årets viktigste låt med bidrag fra norsk ungdom.

Temaet er mental helse, og hvordan norsk ungdom har hatt det i koronaåret som gikk. Den fremfører hun lørdag 28. august på VG-lista, som i år er en blanding av livekonsert på Deichmanske Bjørvika og digitalt hjem i stuene til ungdommen.

Debutalbum

Samtidig slipper hun debutalbumet «Half The Story» i disse dager. Hennes egen musikk henter inspirasjon fra et kjærlighetsbrudd, noe som har vært å høre i singler som «Break it Right» i selskap med Ruben, «Monster, Trust You», «Feel», «Mad Love» og nå senest «Careful» – om det å sakte, men sikkert, tørre å være sårbar og stole på noen igjen. Siste singel ut var også starten på tredje kapitlet på albumet, som hinter om noe mer positivt.

– Den viser at alt som regel ender godt, har Emelie Hollow fortalt til NTB.

Hun skrev hele «Half The Story» i løpet av koronatiden, som hun kaller for «veldig merkelig» og egentlig uten nedturer for henne personlig.

– Jeg har brukt tiden til å roe ned, fått mye tid til å tenke og skrive. Det har samtidig vært trist å se hvor hardt det har påvirket menneskene der ute.

Liker Rooney

Selv har Emelie Hollow helt siden hun var 10–11 år brukt låtskriving til å uttrykke seg og sine tanker.

– Jeg tuller ofte med hvor mye penger jeg må ha spart ved å være min egen terapeut gjennom musikken, smiler hun.

I dag er «de usminkede selvportrettene eller historiene med en ærlig skildring av følelser og menneskelighet» som setter seg dypest hos henne. Hollow trekker frem særlig forfatteren Sally Rooney – som skrev boken «Normal People» er basert på – særlig, og også sin egen samarbeidspartner, forfatteren Alexander Kielland Krag.

Sammen ga de tidligere i sommer ut «This Stays Between Us», som kombinerte engelske oversettelser fra hans debutroman «Dette blir mellom oss» med Hollows sanger – i en historie om den første store forelskelsen.

Og som kjent var det Hollow som var med på å skrive den engelske teksten til «Fallen Angel», som Tix gjorde i Eurovision i Rotterdam.

Powered by Labrador CMS