Stian Carstensen i musikkvideoen til låten «Hippocampus Serenade», filmet på en flomstor Andelva på Eidsvoll.
Foto
Erik Hannemann
Stian Carstensens oppsiktsvekkende musikkvideo hylles

– Er selvbiografisk

Publisert: 2. juni 2021 kl 09.36
Oppdatert: 2. juni 2021 kl 09.36

Musikerkolleger og anmeldere hyller Stian Carstensens oppsiktsvekkende og surrealistiske musikkvideo til låten «Hippocampus Serenade».

videoen, som er et resultat av et samarbeid med kunstnerne Lars Elling – som også spiller legen – og britiske Dave McKean, rømmer Carstensen fra en institusjon og spiller gitar i en flomstor elv.

Videoen er spilt inn på Eidsvoll Verk hovedgård, så vel som rundt og i Andelva som flyter forbi, på det som ifølge Carstensen var Henrik Wergelands yndlingsstrekke å padle når han var fyllesyk på søndagene.

Sangen er forsmaken på det høstklare albumet «Musical Sanatorium», som vil by på musikere fra Farmers Market, KORK, Ola Kvernberg, Jacob Collier, Todd Terje og Mike Patton. Og albumtittelen er ifølge NRK alt annet enn tilfeldig.

– Hvis man er bastet og bundet og lukket og låst inne på sanatorium, så er man prisgitt de med hvit frakk. Man kan ikke gjøre som man vil og man blir ikke lyttet til. Det er en selvbiografi som ligger i dette. Men som jeg også har fått noe ut av. For meg har det vært terapi å lage denne platen siden jeg har hatt en ruskete periode i livet mitt, sier Carstensen i NRK-programmet «Hovedscenen»:

Multiinstrumentalisten ble nemlig rammet av både mentale problemer og en merkelig fysisk lidelse, som gjorde at han ble lam på den ene siden.

– Jeg havnet på slagavdelingen på et tysk sykehus, og legen sa at jeg måtte være der i minst to måneder. Men så klarte jeg å rømme og kom meg til Norge. Jeg var redd for å bli gjeldsoffer. Jeg stakk av tidlig på morgenen og slepte meg av gårde, sier Carstensen om episoden som kan minne om musikkvideoens handling.