MusikkPlot

Findings-festivalen i Oslo venter på svar på om de får status som testarrangement.

Findings-festivalen kan bli avlyst – har ikke fått svar fra regjeringen

Den årlige Findings-festivalen i Oslo sier de må avlyse dersom de ikke snart får svar på om de får status som testarrangement.

Publisert Sist oppdatert

– Dersom vi ikke får et positivt svar fra regjeringen veldig snart, må vi dessverre utsette festivalen til neste år, sier arrangør av Findings og medeier i Sky Agency, Trond Opsahl.

Det var Dagbladet som omtalte den mulige avlysingen først, og skriver at festivalen må få status som såkalt «testarrangement» for å kunne gjennomføres.

Det vil si at de får et unntak fra avstandskravet på én meter, samt kravet om begrensninger på antall deltakere. Alle som skal på festivalen, vil da måtte ha grønt koronasertifikat og hurtigtestet ved inngangen.

– Vi har plikt til å informere gjestene og kundene våre om det blir arrangement eller ikke. Da må vi ha svar fra regjeringen. Vi blir sendt mellom helsedirektoratet, helsedepartementet og FHI. Kulturministeren og Bent Høie har vært helt fraværende, og verken regjeringen eller myndighetene har svart på våre henvendelser, sier Opsahl til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS