Maria Solheim er albumklar i november.
Foto
Øyvind Ganesh Eknes / NTB
Maria Solheim

Vender tilbake til engelskspråklige låttekster

Publisert: 10. september 2021 kl 13.27
Oppdatert: 10. september 2021 kl 13.28

Selv ønsker hun å lage musikk som andre kan hvile og kjenne seg igjen i, og kommer i november med sitt syvende album kalt «The Bird Has Flown».

I mellomtiden har hun en ny singel ute, «The Willow Tree», som flyter i grenselandet mellom pop og folk og med en personlig, nær tekst som gjenspeiler høsten og ifølge plateselskapet «gir nostalgiske assosiasjoner til gammelt vennskap, høstløv og håp om ny vår».

Den engelskspråklige sangen følger etter Maria Solheims Melodi Grand Prix-låt «Nordlyset», som lå fast på NRK P1s lister gjennom vinteren og våren. Mens det var Camilla North, Torgeir Ryssevik, Elsbeth Rehder og Andreas Gjone som skrev «Nordlyset», vender hun tilbake til å skrive selv på «The Willow Tree».

– Fantastiske musikere

Denne gangen har hun samarbeidet med mestergitaristen Geir Sundstøl, noe hun lenge har ønsket.

– Han er en genuin og tydelig musiker. Jeg opplever at han har forstått låtene mine og lyttet til hva jeg har ønsket å formidle gjennom dem. Gjennom ham ble jeg også kjent med Jo Berger Myhre og Erland Dahlen. De er alle tre fantastiske musikere som har brakt viktige overtoner og undertoner inn i plateprosjektet, sier Solheim om musikertrioen, som også har spilt med Nils Petter Molvær.