Om albumet hun slipper 30. april sier Girl in red at hun med det «belyser de mørkeste partene av sinnet mitt og lar alle komme inn».
Foto
Jonathan Vivaas Kise / handout NTB

Mye skjer rundt Girl in red – den nye låten kåret til «Hottest Record in the World» på BBC

Publisert: 4. mars 2021 kl 08.01
Oppdatert: 4. mars 2021 kl 08.01

Girl in red har ambisjonene klare: – Å ta over verden! Det er hva jeg gleder meg aller mest til. Det å ha min musikk i folk sine ører, det er det kuleste som finnes.

Det sier Marie Ulven, som er navnet på det mange kaller den nye, norske popsensasjonen, om at hun nå er plukket ut til å bli neste navn ut i strømmetjenesten Spotifys Radar-program.

Ifølge pressemeldingen er programmets hensikt å oppdage nye artister, bistå dem i deres utvikling og hjelpe dem å nå publikum verden over. Allerede har Girl in red over 150 millioner strømminger på Spotify.

For Ulvens vedkommende vil det blant annet innebære at musikken hennes fremmes i Radar-spillelisten og at det kommer også en minidokumentar. Onsdag la Spotify ut en omfattende presentasjon og intervju med den norske 22-åringen.

Girl in red blir femte artist ut i Radar-rekken, og følger etter Alaina Castillo, J.I The Prince of N.Y, The Kid LAROI og Flo Milli.

– De siste årene har vi fulgt nøye med på girl in red og musikken hennes. På kort tid har hun bygd opp en imponerende lojal og dedikert fanbase, basert på hennes selvsikre låtskriving og dypt personlige tekster, sier Spotifys direktør for globale hits, Ned Monahan, i en uttalelse.

Samtidig slapp Girl in red også første singel ut fra debutalbumet, som kommer 30. april og heter «If I Could Make It Go Quiet». Tittelen på den nye låten er «Serotonin», og den er et resultat av et samarbeid med Finneas, broren til Billie Eilish og sentral i søsterens låtproduksjon, og med norske Matias Tellez.

Den nye låten ble viet stor oppmerksomhet i NME og på BBC onsdag. BBCs velkjente DJ Annie Mac kåret «Serotonin» liksågodt til dagens «Hottest Record in the World».

Om albumet, som BBC har fått høre utdrag fra og kaller «et tidlig høydepunkt i 2021», sier Girl in red at hun med det «belyser de mørkeste partene av sinnet mitt og lar alle komme inn».

– Det er et forsøk på å lære hvordan det er å være menneske; å håndtere de mest skremmende delene av meg selv; å leve med smerten å vite at jeg bare er kjøtt og bein; å være sint, ødelagt og utilgivende men fremdeles i stand til å ha hjertet utenpå kroppen. «If I Could Make It Go Quiet» er jeg som rett og slett prøver å forstå hva faen som skjer.