Voldsløkka vil være den eneste egnede utendørsarenaen i Oslo årene som kommer. Her vil man kun kunne arrangere ett stort arrangement i året - og om artistene er store nok er det Oslo kommune som bestemmer. Her fra da Eminem samlet 55.000 publikummere i 2018.

Foto

Fredrik Hagen / NTB

Oslo mangler arenaer for store utendørskonserter – frykter de største artistene vil droppe Norge

Publisert: 18. januar 2021 kl 08.31
Oppdatert: 18. januar 2021 kl 14.09

Landets største konsertarrangører, Live Nation og All Things Live frykter mangelen på store nok utendørsarenaer i hovedstaden vil gjøre at de de største verdensstjernene kan komme til å droppe å komme til Norge. Nå ber de Oslo kommune hjelp om å få tilgang, eller finne flere, store nok utendørs arenaer slik at publikum kan ha slike ting å se frem til når koronapandemien igjen tillater det, skriver NRK.

Martin Nielsen i Live Nation sier den eneste tilgjengelige arenaen de neste årene vil være Voldsløkka, da andre arenaer er stengt for vedlikehold eller forbeholdt idrett. Men Voldsløkka vil kun være tilgjengelig for ett stort konsertarrangement per år, med maks to konserter. Det vil være førstemann til mølla-prinsippet som gjelder, og ifølge Aftenposten er det kommunen som skal vurdere om artisten er stor nok til at avtale skal kunne inngås.

Det at arrangørene vil måtte søke til kommunen om å holde konserter mener Nielsen vil gjøre det vanskelig å forhandle med og booke store artister siden man ikke kan vite helt sikkert om man har en arena.

Han er ikke imponert over Oslo kommune sin håndtering og mener at kommunen i for stor grad prioriterer idretten over dem. Han får støtte av Peer Osmundsvaag i All Things Live.

Derfor ser de heller på andre norske byer i stedet. De har vært mye mer imøtekommende ifølge Nielsen.

Omar Samy Gamal, som er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, understreker at de ønsker store arrangementer og festivaler i byen, men ønsker ikke å måtte velge mellom idrett og konserter.

– I Oslo er det trangt om plassen, og det vil alltid være en utfordring når flere ting skal prioriteres. Men hvis konsertarrangørene opplever at det er utfordrende vil jeg gjerne ha en dialog med dem om å få til både konserter og idrett. Jeg vil ikke at de to tingene skal settes opp mot hverandre.