Sigrid fotografert under Jugendfest 2018 på Color Line Stadion i Ålesund.
Foto
Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sigrid pryder «coveret» til den legendariske musikkavisen NME

Publisert: 9. august 2021 kl 10.28
Oppdatert: 9. august 2021 kl 10.28

– Jeg har drømt om å være på coveret av NME i årevis. Det eneste jeg kan si er takk og tjuhu, skriver Sigrid i sosiale medier, der hun deler omslagsbildet. Musikknettstedet byr nemlig på langlesing viet den norske artisten, under tittelen: «Det er noe i meg som kommer ut når jeg spiller konsert – det er min superheltkraft».

intervjuet snakker Sigrid om også kontrasten mellom sitt tidligere usminkede og t-skjortekledde jeg fra «Don’t Kill My Vibe»-tiden og hvordan hun på artworket til den sommerferske singelen «Mirror» fremsto selvsikker og stylet i rosa ballkjole.

«Mirror» byr ifølge NME på et kor som synger «I love who I see looking at me», og Sigrid røper at hun selv trengte å høre «Mirror» når den ble skrevet.

– Dette er en bransje preget av perfeksjon, og jeg ønsker å gjøre det så bra som mulig, men jeg trenger fremdeles å høre at det er ok å gjøre ditt beste og at det er godt nok. Jeg blir virkelig paranoid og kverner i mitt eget hode på det å ikke være god til noe med én gang. Så husker jeg på «Mirror»s budskap om «Bare elsk deg selv – og ha det moro med det».

Til fotograferingen til NME-oppslaget handlet det om fargerike antrekk. Sigrid skal ha sittet på første rad under motevisninger på London Fashion Week tidligere i år, og reportasjen trekker frem påstandene om at Sigrid da hun slo gjennom i 2017 bevisst skal ha satset på det enkle, usminkede imaget med hvite T-skjorter og jeans.

Det avviser Sigrid og sier ifølge bladet at «det betød at hun brukte mindre tid på å bekymre seg om sceneantrekk og kunne henge backstage med bandet og spille The Sims». Men kritikken om at dette skulle vært et «kult markedsføringstriks» sved, medgir hun.

– Det var meg, jeg gikk inn på plateselskapet mitt og var som dette fra første dag med teamet, og det er slik jeg føler meg komfortabel. Å være i rampelyset som jeg har vært de siste fire årene gjør det vanskeligere å akseptere deg selv. Det er ikke naturlig å være i rampelyset, og det å få bilder av deg blåst opp på veggene er underlig – du kan ikke skru det av, du er «på» hele tiden.

Sigrid sier hun betrakter seg mer som en liveartist enn en popstjerne, og snakker om savnet av å opptre. Siste helg i august står hun på plakaten til de store Reading- og Leedsfestivalene i England.