Kristopher Schau har med bandet The Dogs gitt ut album første januarmandag i en årrekke, som her – med 2019s «Before Brutality». Men det klarer ikke bandet å få til for sin kommende 2022-utgivelse.
Foto
Gitte Johannessen / NTB

The Dogs må bryte timeplanen de har fulgt de siste ni årene

Publisert: 19. august 2021 kl 12.45
Oppdatert: 19. august 2021 kl 12.46

Årsaken er ifølge en oppdatering på rockebandets Facebook-side at «noe underlig foregår med vinylfabrikkene rundt i verden».

– Selv om albumet er spilt inn og underveis til miksing, får vi ikke det fysiske resultatet før sent, sent i februar. Merk dere datoen nå: Dere må huske fredag 4. mars 2022. Ja, vi vet, og vi hater det like mye som dere, sier The Dogs til fansen.

Som plaster på såret vil bandet, med Kristopher Schau i spissen, slippe «en haug med singler» i forkant.

Senest i år klarte The Dogs å utkomme på første januarmandag i år med «Post Morten Portraits of Loneliness». Riktignok klarte de ikke å få spilt det inn i Sverige med Chips K som produsent, som opprinnelig planlagt, men det har de klart å gjennomføre med 2022-albumet.

– Har vi det noensinne så moro i studio igjen kommer vi til å trenge åpen hjerteoperasjon, pacemakere, nitroglyserin og mere til, lyder det fra de seks «hundene», som også er klare til å spille live igjen denne konserthøsten, etter at turneen er blitt koronaflyttet.

– Vi har unngått det lenge. Det er noe med å spille for 200 edru folk i et lokale som kan ta 1.500 drukkenbolter som ikke føles riktig. Masse åpen plass, folk i stoler, ingen stagediving eller samspill i det hele tatt er ikke oss. Aldri, heter det i statusoppdateringen – før The Dogs medgir:

– Vi gjør det likevel. Ventetiden har vært for lang og vi er i ferd med å bli gale fordi vi ikke får spilt.

Først ut blir på Sveve over byen på Gjøvik 27. august. The Dogs regner med å gjøre «de fleste» av de opprinnelig planlagte konsertene rundt i Norge denne høsten, mens opptredener i Tyskland og Sverige antagelig må droppes.