ABBA annonserte torsdag at de etter 40 år er tilbake med det de kaller en revolusjonær konsertopplevelse. Agnetha, Björn, Benny og Anni-Frid vil opptre digitalt og live med et band på ti medlemmer i London fra 27. mai 2022.
Foto
Baillie Walsh / Universal Music / NTB
ABBA-comeback

Benny og Björn syntes de hadde fine frisyrer i 1978

Publisert: 21. september 2021 kl 12.26
Oppdatert: 21. september 2021 kl 12.36

– Det er et enormt apparat og vi har utrolig mye mennesker, sier produsent Ludvig Andersson til Sveriges Radio ifølge TT.

Målet er en forestilling med livemusikere i et timannsband, og tredimensjonale projiseringer kalt «abbatarer» – som skiller seg markant fra hologramforestillinger som blant annet må ses fra en viss vinkel og ikke kan lyssettes.

For å skape disse projiseringene ble Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad, Björn Ulvaeus og Benny Andersson filmet i fem uker, iført kroppsstrømpene som de har latt seg avbilde med. Dataene fra disse opptakene kombineres nå med film av skuespillere i 35-årsalderen som beveger seg likedan.

ABBA-medlemmene fotografert i 1977 - omtrent på den tiden da Benny Andersson og Björn Ulvaeus var så fornøyd med sveisen sin.
Foto
ABBA-medlemmene fotografert i 1977 - omtrent på den tiden da Benny Andersson og Björn Ulvaeus var så fornøyd med sveisen sin. Foto: AP / NTB

– En 75-årings kropp beveger seg ikke som en 32-åring, og det kommer man seg ikke unna. Ettersom vi ville gjenskape dem omtrent som i 1978, så behøver man å få inn data fra en yngre kropp, sier Andersson, som også røper hvorfor akkurat det tidspunktet ble valgt.

– Det hadde mest å gjøre med at noen av dem syntes at de hadde fine frisyrer da, og det var ikke Frida og Agnetha!

Nå er arbeidet med «ABBA Voyage» i innspurten. Premieren står i London i mai 2022.