Hannah Eline er gjest i KulturPlots podkast, Plottet.
Foto
Elisabeth Haig Jacobsen
Hannah Eline i JulePlottet

Brukte 10 år på debutalbumet

Publisert: 22. desember 2021 kl 08.41
Oppdatert: 22. desember 2021 kl 08.41

Artisten Hannah Eline er gjest i KulturPlots podkast Plottet. Der forteller hun at tekst og budskap har vært særdeles viktig på sitt debutalbum, The Mother, The Maiden And The Crone, som kom ut tidligere i høst.

På dette albumet deler hun åpenhjertig om hvordan det var å tre inn i voksenrollen for tidlig i livet. Hun gir lytteren en rå og ærlig beskrivelse av hvordan det var å stå i de personlige kampene, håndtere vanskelige relasjoner og samtidig lete etter egen identitet.

– For meg er låtskrivingen en måte å jobbe meg gjennom følelser og tanker på. Albumet har blitt til over en periode på 10 år og beskriver hverdagen og utfordringene jeg opplevde som ung mor og partner på leting etter seg selv i tjueåra, forteller Hannah Eline.

HØR HELE PODKASTEN HER:

– Jeg har jobbet med å skape meningsfull og fengende pop, som utfordrer sjangeren, og hvor tekst er i fokus. Men det har samtidig vært viktig å være en tydelig stemme for alle de som opplever å tre inn i voksenrollen og få store forpliktelser og ansvar tidlig i livet. Dette er jo en stigmatisert samfunnsgruppe som har få som snakker for dem, tross størrelsen, utdyper hun.

Hannah Eline har et godt forhold til julen, og er vokst opp med kirke og sang.

Du får høre låta Addictions i podkasten.