Jon Lauvland Pettersen, Sivert Høyem og Frode Jacobsen i Madrugada er klar for stadionkonsert av det grandiose slaget i Athen neste år.
Foto
Knut Aaserud

Madrugada klar for stadionkonsert i Athen neste år – oppfyller bandets gamle drøm

Publisert: 23. november 2021 kl 11.58
Oppdatert: 23. november 2021 kl 11.59

24. september 2022 oppfyller Madrugada sin egen, gamle drøm – om å spille stadionkonsert. Det skjer på Panathenaic Stadion i Athen, der det er rom for 45.000.

– Å spille en stadionkonsert har være en drøm for Madrugada helt siden bandets spede begynnelse. At det faktisk skjer nå, er ganske enestående og bortimot uvirkelig, sier Madrugada i en uttalelse.

Dette blir den største konserten i bandets historie, og følger i kjølvannet av bandets kommende album «Chimes at Midnight», som er i vente på nyåret og er Madrugadas første album på 13 år.

Madrugada har helt siden debutalbumet hatt et stort publikum i Hellas, og sist de spilte der solgte de ut tre arenaer. Sivert Høyem har spilt på Akropolis som soloartist.

Men det blir også to konserter i Oslo Spektrum i februar 2022.

I dag består Madrugada av de tre gjenlevende originalmedlemmene Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen. Med seg har de gitaristene Cato Thomassen og Christer Knutsen.

Madrugada ble gjenforent i 2019 for å feire 20-årsjubileet til «Industrial Silence»-skiven med nær 100 konserter, og de innså både at interessen for bandet var like stor – kanskje større, og at de selv «aldri hadde trivdes bedre i hverandres selskap på turné».