Odd Nordstoga gir seg ikke med julesangvirksomheten - og har laget en ny låt som blir å høre fredag.
Foto
Handout

Odd Nordstoga med ny julelåt

Publisert: 18. oktober 2021 kl 11.06
Oppdatert: 18. oktober 2021 kl 11.06

Odd Nordstoga er aktuell med en ny julelåt med en nokså annerledes tittel som ikke engang har «jul» i seg.

Den heter «Når alle andre sansar kan få kvile» og blir å høre 22. oktober.

Odd Nordstoga var med på storsuksessen «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø i 2009, som tok dem til listetoppene. Han fulgte på med flere julesanger – blant annet gjennom «Juleroser» og julekalenderen «Jul i Svingen» – og et eget julealbum kalt «Jul» i 2018.

– Det virker som om folk liker at jeg synger julesanger, og da gjør jeg jo gjerne det, uttalte han for tre år siden.

Men nå hadde Nordstoga egentlig bestemt seg for ikke å skrive flere julelåter, heter det i pressemeldingen. Helt til forfatteren Maja Lunde ringte og spurte om han ville skrive musikk til teateroppsetningen av boksuksessen «Snøsøsteren», som har fått premieren utsatt til høsten 2022 - på grunn av streiken i kulturfeltet.

Nå er første forsmak imidlertid å høre, og den tar for seg en annen side ved juleforberedelsene, opplyser Nordstoga: Den lille, stille stunden før julefestlighetene braker løs der en trekker pusten, ser seg rundt og tenker at «no, ja no, ble det jul».

– Når du går med ei lita jolehelsing til ein nabo, på veg heim etter siste vakta på jobben, eller kanskje når ein set seg i sofaen og det ikkje er rom å vaske eller tre å pynte. Eg innbillar meg at det er ein grunn til at me menneske har rydda og vaska, skura og stelt i alle heimar til alle tider før jula ringast inn. Jau då, det er så klart for å gjera det fint for å heidre høgtida. Men er det ikkje også for rydde av vegen støy i hus og sinn, så me evnar å lye til stilla, og i ein liten blink kan kjenne på bodskapen om fellesskapet mellom alle menneske?

Odd Nordstoga er også blant hærskaren med artister som legger ut på juleturné på vanlig vis. Han tar med seg Det Norske Kammerorkester.