MusikkPlot

Ole Paus mottar Edvard-prisen for tekst til musikk av sin venn og showmakker Jon Niklas Rønning tirsdag. Dermed føyer Paus seg til tidligere vinnere som Bjørn Eidsvåg, Odd Børretzen, Erik Bye – og OnklP.

Ole Paus priset for fjorårets beste sangtekster

Juryen som deler ut Tonos gjeve Edvard-pris mener at Ole Paus har skrevet fjorårets beste sangtekster på albumet «Så nær, så nær».

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag formiddag fikk Ole Paus prisen på direkten på NRK P1 av sin nære venn, kollega og «Skilt ved fødselen»-makker Jon Niklas Rønning – som også er en dyktig Paus-imitator.

– Nå blir jeg veldig rørt. Det her har jeg rett og slett ikke godt av. Jeg skal ikke banne, men faen så fint da. Det er virkelig veldig rørende, virkelig veldig hyggelig. Hva skal man si? Tusen takk, sa Paus, som har vært Tono-medlem siden 1970.

«Sylskarpt skråblikk»

Juryen begrunnet Edvard-pristildelingen i tekstkategorien slik: «Ole Paus har i over 40 år markert seg som tekstforfatter, og er for lengst kanonisert. På sin seneste utgivelse vekker han igjen tanker med sitt sylskarpe skråblikk, men her finnes ingen bleke kopier av tidligere bragder. Med en rusten og taktil stemme som oser av et helt liv med våkenetter fremfører han sin sanglyrikk med stor tyngde. Tekstene er ofte enkle, men megetsigende».

«Så nær, så nær» er produsert, fremført og medkomponert av Motorpsycho, noe juryen mener «fungerer ypperlig som budbringer av Paus' poetiske klo». Selv om Paus kan være nådeløst desillusjonerende, er han ifølge jurybegrunnelsen også sorgmuntert forsonende, om temaer som fortid, kjærlighet og politikk.

Edvard-prisen har vært utdelt årlig av Tono siden 1998 i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som man mener har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående året.

Powered by Labrador CMS