Adam Douglas skulle sunget julesanger fra sin amerikanske julefeiring på fem konserter til, men er «heartbroken» over å måtte avlyse.
Foto
Vidar Ruud / NTB

Over 20 juleturneer avlyste juleinnspurten

Publisert: 16. desember 2021 kl 09.11
Oppdatert: 16. desember 2021 kl 09.11

Denne uken ble over tyve juleturneer kansellert. Dermed stilner mesteparten av den siste uken med levende julemusikk.

Årsaken er de nye og strenge smittevern-restriksjonene, meldte VG onsdag.

Knut Anders Sørum, som skulle turnert i kjølvannet av sin ferske juleplate, beskriver på Facebook hvordan de hadde jobbet på spreng «for å kunne gjennomføre alle de resterende konsertene uten å gå altfor mye i minus».

– Men de nye restriksjonene satte en effektiv stopper for den planen. Nå går alt i dundrende minus uansett hvordan vi vrir og vrenger på det, og vi har dessverre ingen mulighet til å gjennomføre noen av de resterende konsertene, sier Sørum.

– I går skubba vi kassene ut i bilen for juleferie på ubestemt tid. Vi må med tungt hjerte avlyse resten av julekonsertene for i år, skriver en trist Trygve Skaug i sosiale medier.

– I dag var det tungt altså, lyder det fra Adam Douglas, som skulle delt sin amerikanske julefeiring med publikum, men nå er «heartbroken».

Odd Nordstoga, som hadde med seg Det Norske Kammerorkester, påpeker at de «tross alt fikk spilt mange konserter» før det ble stopp for de syv siste.

– Men det er verkeleg nitrist at me ikkje fekk spelt for alle de som hadde sett av kvelden for å koma! Lite å gjera med er det i alle fall. Eit anna år, utan pandemi kjem me att, lover Nordstoga.

– Utrolig tungt, sier Ole Edvard Antonsen, som avlyser resten av «Desemberstemninger» der han hadde med Knut Marius Djupvik og Stine Hole-Ulla. Også «Julenatt» med Jørn Hoel, Wenche Myhre og Emil Solli-Tangen sier stopp, i likhet med «Vår jul» med Torstein Sødal, Maria Arredondo, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen samt «Stille natt, hellige natt» med Aleksander Rybak, Ingrid Berg Mehus, Maria Haukaas Mittet, Hans Marius Hoff Mittet og Rune Larsen.

Avlyser ifølge VGs oversikt gjør også Adam Douglas, Trine Rein, Helene Bøksle, Silya Nymoen, Kurt Nilsen, Secret Garden, Odd Nordstoga, Frode Alnæs, Hekla Stålstrenga, Chris Medina, Trygve Skaug, Sigrid Moldestad, Ingrid Olava, Hanne Krogh, Eva Weel Skram, Knut Anders Sørum, Atle Pettersen og Kim Rysstad.