Bandet Sløtface på scenen under Spellemannprisen 2017 på Oslo konserthus.
Foto
Audun Braastad / NTB

Spellemannprisen får nye kategorier

Publisert: 22. september 2021 kl 09.00
Oppdatert: 22. september 2021 kl 13.34

De nye kategoriene er Årets Utgivelse og Festmusikk.

Ifølge en pressemelding omfatter Årets Utgivelse et album eller spilleliste som har utmerket seg særskilt i året som har gått. 

– Det er enten låter utgitt i tradisjonell albumform eller låter utgitt over en tidsperiode som er konseptuelt samlet i en utgivelse. Festmusikk er festpreget musikk som spenner over flere sjangre. Det er ofte innspillinger av artister og band som spiller konserter på små og store lokaler over hele landet.

Andre endringer

I tillegg er det noen allerede etablerte kategorier som endrer navn:

Det som tidligere var Folkemusikk og Tradisjonsmusikk endrer navn til Tradisjonsmusikk og er musikk basert på norsk folkemusikk, samisk musikk og tradisjonsmusikk fra andre land. Den tradisjonelle musikken kan også kombineres med mer moderne elementer.

Kategorien Viser endrer navn til Viser og Visepop for å favne bredere innen visesjangeren. Den innbefatter musikk som bygger på den nordiske visetradisjonen og en mer moderne vise-form.

Kategorien Alternativ Pop / Rock er det nye navnet på den som tidligere het Indie / Alternativ, hvor musikken gjerne bryter med tradisjonell pop / rock ved bevisst å være mindre kommersiell og eksperimenterer med elementer som gjør at den ikke følger den klassiske oppbygningen av pop / rock.

Påmeldingen til Spellemannprisen åpner den 4. oktober og vil være åpen til 25. november.