Girl in Red, alias Marie Ulven i sving under Austin City Limits Music Festival 9. oktober. Nå er hun nominert til to MTV EMA-priser.
Foto
AP / NTB

Girl in red og Sigrid er nominert til årets MTV EMA-prisutdeling

Publisert: 20. oktober 2021 kl 13.47
Oppdatert: 21. oktober 2021 kl 06.28

Girl in red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling: For beste video med et budskap med «Serotonin» og som beste såkalte push.

Girl in red fikk hjelp av Billie Eilish-broren Finneas til å lage «Serotonin», og nå skal hun kappes med musikkvideoen til Eilish-låten «Your Power» i kategorien kalt «Video for Good» – altså med et budskap – under prisutdelingen 14. november i Ungarn.

Andre konkurrenter i klassen er Demi Lovato med den selvbiografiske «Dancing With the Devil», H.E.R. med «Fight For You», Harry Styles med «Treat People With Kindness» og Lil Nas X med sin «Montero (Call Me By Your Name)" - som også handler om å komme ut åpent.

Dette er altså den europeiske MTV-prisen, som vil bli vist live på MTVs kanaler i mer enn 180 land. Temaet for prisutdelingen er «Music for ALL» – med store bokstaver, i solidaritet med landets LHBT-miljø rammet av Ungarns nye lover som slår ned på homofile.

– Vi ser frem til å bruke dette arrangementet til å gjøre stemmen vår hørt og stå i solidaritet med våre LHBT-søsken, sier MTV-sjef Chris McCarthy til AP og gjør det klart at ingen offentlig sensur av sendingen vil bli tolerert.

I godt selskap

Den norske artisten, som egentlig heter Marie Ulven og har fått en stor følgeskare blant skeive jenter, er også nominert i klassen for beste Push-artist, der konkurrentene om europeisk MTV-heder blant andre er Olivia Rodrigo og The Kid Laroi – som har slått gjennom med den dels norskproduserte (av Cashmere Cat) «Say» med Justin Bieber om bord.

Også Sigrid er nominert til en MTV EMA-pris: Det er i kategorien Beste nordiske artist/gruppe, der Swedish House Mafia og Zara Larsson er andre nominerte.

Flest nominasjoner totalt har Justin Bieber med åtte, fulgt av Doja Cat og Lil Nas X med seks hver, mens det vanker fem prismuligheter på Ed Sheeran, Olivia Rodrigo og The Kid Laroi. Og fansen kan stemme frem sine favoritter frem til 10. november.