Foto

Akkurat nå gleder mange kormedlemmer seg til å innta Trondheim for blant annet å synge i Nidarosdomen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

1700 korsangere til Trondheim

Publisert: 12. mai 2022 kl 09.35
Oppdatert: 12. mai 2022 kl 09.38

­– Dette er kanskje den viktigste festivalen vi har hatt på veldig mange år, sier Tove Ramlo-Ystad. Hun er kunstnerisk leder for Landsfestivalen for kor. Hun legger til at mange kor har hatt en ufrivillig pause under pandemien, og at det nå trengs en stormønstring for å for alvor få fart på stemmebåndene igjen.

Landsfestivalen for kor åpner på torget i Trondheim torsdag 26. mai. Deretter venter konserter, allsang, morgenbad og sangeryoga fram til søndag 29. mai 2022, heter det videre fra arrangørhold

– Folk er klare for å synge sammen igjen, og det er fint å komme til et ferdig opplegg, fortsetter Ramlo-Ystad, som tror mange vil sette litt ekstra pris på å få synge i Nidarosdomen.

Et annet høydepunkt er sangmaratonen i Vår Frues Kirke, der den gamle Skolesangboka av Mads Berg hentes fram, og synges fra perm til perm.

Norges Korforbund har over 1 000 medlemskor, med til sammen over 30 000 medlemmer. Både små vokalgrupper, store blandakor, mannskor og damekor er med.

Hvert annet år avholdes Landsfestival for kor i regi av Norges Korforbund.

Saken fortsetter under annonsen