MusikkPlot

Skambankt ga forrige uke ut nytt album. Denne uken skulle norgesturneen startet, men nå har de utsatt alle vårens konserter.

Avlyser vårturneen

Etter to år med nedstenging hadde Skambankt gledet seg til å spille konserter igjen. Nå har de avlyst turneen.

Publisert Sist oppdatert

Det norske rockebandet Skambankt slapp i forrige uke ut nytt album. Denne uka skulle de ut på turné, men bandet har nå bestemt seg for å utsette hele turneen.

– Etter to år med restriksjoner hadde vi gledet oss sinnssykt til å spille rock igjen. Det er jo det vi liker aller best å holde på med, sier Skambankt-bassist Tollak Kalvatn Friestad til Dagsavisen.

De hadde gledet seg til turné etter to år med nedstenging, og omtaler avlysningen som «tidenes antiklimaks».

LES OGSÅ: – Vanskeligere å starte opp igjen etter den siste nedstengingen.

Grunnen til at de i forrige uke bestemte seg for å utsette vårens planlagte turné, er at billettsalget ikke har vært som forventet etter gjenåpningen. Det gjør at det ikke er økonomisk forsvarlig å gjennomføre. I tillegg nevnes også den fortsatt pågående pandemien som en grunn, i et innlegg de har publisert på sin Facebook-side.

– Vi hadde et håp om at det var god nok tid å selge flere billetter etter gjenåpningen, men det ser ikke så bra ut. Vi er fortsatt i en pandemi med høye smittetall og det virker ikke som om folk flest er helt klare for konserter enda. Konsertstedene vi snakker med melder at dette ikke kun gjelder for våre konserter, men for de aller fleste som skal ut på tur i mars og april, skriver de i innlegget.

De fleste av bandets 16 planlagte vårkonserter flyttes derfor til høsten.

Frustrasjon i bransjen

KulturPlot har tidligere skrevet om at en rekke aktører må avlyse eller utsette arrangementer, til tross for at alle koronatiltak og -restriksjoner er fjernet.

Artistmanager Eivind Brydøy har tildligere uttalt at situasjonen er verre nå enn den var etter forrige nedstenging.

– Det vi ser nå er at billettsalget spesielt for mars er lavere enn det vi opplevde i fjor høst da vi hadde første gjenåpning, sa han blant annet

Da regjeringen fjernet koronatiltakene 13. februar, opphørte også stimuleringsordningen for kulturlivet.

Forskriften forutsatte at tilskuddene ble gitt til arrangement som måtte nedskalere som følge av nasjonale koronabegrensninger.

LES OGSÅ: Frustrasjon i kulturbransjen – dette svarer kulturministeren.

Dette er det mange som har reagert på, og en rekke arrangører ser seg nødt til å avlyse arrangementer da de ikke selger så mange billetter som ønskelig. Andre aktører forventer å gå med tap som følge av at det ikke blir solgt nok billetter.

– Dersom kulturdepartementet tror at man selger billetter på normalt vis umiddelbart etter at regjeringen har åpnet opp og fjernet restriksjonene, er det i beste fall å tro på julenissen, har Frank Nes i Bergen Live uttalt til NTB.

– Det vil ikke være rettferdig at arrangementer som gjennomføres under strenge smittevernstiltak, skal konkurrere om midler med arrangementer uten noen smittevernstiltak, har kulturminister Anette Trettebergstuen tidligere uttalt til KulturPlot.

Powered by Labrador CMS