Björn Ulvaeus er på plass bak mikrofonen når «Björn from ABBA and Friends» går på lufta i regi av Apple Music Hits.
Foto
Vianney Le Caer/Invision via AP

Björn Ulvaeus leder radioprogram om ABBA

Publisert: 25. januar 2022 kl 12.27
Oppdatert: 25. januar 2022 kl 12.27

I radioprogrammet «Björn from ABBA and friends» tar Björn Ulvaeus plass bak mikrofonen for å snakke om ABBA med inviterte gjester.

«Björn from ABBA and friends» får sendetid på den digitale radiokanalen Apple Music Hits og består av fire episoder. Björn Ulvaeus gjestes i programmet av ulike samarbeidspartnere og artister som på noe vis har hatt med ABBA å gjøre opp igjennom årene.

Tanken med programmet er blant annet å forske i hvorfor ABBAs låter, som har over 40 år på nakken, fortsatt har så stor appell.

«Jeg har selvsagt snakket med flere personer om dette allerede, men ingen har kommet med et klart svar. Det handler om å endelig få svar på spørsmål som jeg har fundert på lenge», sier Björn Ulvaeus i en pressemelding.

Først ut til å gjeste programmet er produsenten Nile Rodgers, medgrunlegger av den legendariske gruppa Chic. Sammen med Björn Ulvaeus skal han løfte på sløret om låtskriving - og ABBAs fortsatte påvirkningskraft. Kommende gjester er blant andre dramatikeren Catherine Johnson, som skrev manus til filmen «Mamma Mia!», samt regissøren Johan Renck, kreativ leder for de kommende ABBA-konsertene.

«Björn from ABBA and friends» fikk premiere på kveldstid 24. januar, og en ny episode vanker så hver dag i en uke. Hele programserien er også tilgjengelig som podkastradio for Apple Music-abonnenter.